Procesul privind uciderea lui Boris Nemţov începe astăzi la Moscova. Presa nu are acces la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Nemţov a fost ucis pe un pod din apropiere de Kremlin FOTO Arhivă
Boris Nemţov a fost ucis pe un pod din apropiere de Kremlin FOTO Arhivă

Procesul privind moartea lui Boris Nemţov începe astăzi la un tribunal din Moscova cu audierea a cinci persoane acuzate de implicare în uciderea liderului rus de opoziţie, relatează Associated Press.

Cinci suspecţi, toţi ceceni, vor fi audiaţi astăzi. Potrivit anchetei, este vorba de Zaur Dadaiev, Şadid şi Anzor Gubaşev, Bemirlan Eskerhanov şi Hamzat Bahaev.

Un al şaselea presupus asasin, Beslan Şavanov, „s-a aruncat în aer“ pentru a evita arestarea, în noiembrie 2015.

Ei ar fi fost contactaţi la sfârşitul lunii septembrie 2014 - cu circa cinci luni înainte de uciderea lui Nemţov, fost vicepremier, şi li s-au oferit 15 milioane de ruble (circa 235.000 de dolari) pentru crimă.

Suma a fost oferită de „Ruslan Muhudinov şi de alte persoane“, încă neidentificate, se arată în comunicatul Comitetului.

Muhudinov este un oficial de rang minor din serviciile cecene de securitate, care ar fi servit în batalionul Sever, care l-a susţinut pe liderul pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. El a fost identificat ca fiind comanditarul crimei.

Nemţov a fost ucis în februarie 2015, pe un pod din apropiere de Kremlin.

Brutalitalitatea crimei comise atât de aproape de centrul puterii ruse i-a înspăimântat şi înfuriat în acelaşi timp pe opozanţi.

Susţinătorii şi fiica lui Nemţov au cerut ca anchetatorii să îl investigheze chiar pe Kadîrov în acest dosar, cu atât mai mult cu cât acesta şi-a exprimat susţinerea pentru cei acuzaţi.

Potrivit corespondentului vesti.ru, presa nu are acces la audieri.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite