Prima imagine cu Prigojin după tentativa de insurecție

0
Publicat:

A apărut prima imagine cu Evgheni Prigojin dupa tentativa de insurecție împotriva Kremlinului de pe 24 iunie. 

Progojin este cazat într-un cort militar FOTO twitter.com
Progojin este cazat într-un cort militar FOTO twitter.com

Șeful Wagner apare într-un cort militar, sumar îmbrăcat stând pe marginea unui pat de campanie. Unele surse susțin că, în momentul realizării fotografiei, Prigojin se afla în Belarus.

Reamintim că președintele rus Vladimir Putin a spus că gruparea de mercenari Wagner, care a organizat o rebeliune de scurtă durată împotriva conducerii militare a țării în iunie, „pur și simplu nu există”.

Președintele a făcut afirmațiile pentru ziarul rus Kommersant, descriind pentru prima dată ceea ce s-a discutat la o reuniune a Kremlinului la care au participat 35 de comandanți Wagner, inclusiv șeful grupului, Evgheni Prigojin, relatează CNN.

Întâlnirea a avut loc pe 29 iunie, la doar cinci zile după ce luptătorii Wagner au lansat revolta de scurtă durată pe 24 iunie. „Pe de o parte, la întâlnire am făcut o evaluare a ceea ce au făcut ei pe câmpul de luptă ( n.r. în Ucraina) și, pe de altă parte, a ceea ce au făcut în timpul evenimentelor din 24 iunie.Le-am arătat opțiuni posibile pentru serviciile lor ulterioare, inclusiv utilizarea experienței lor de luptă. Asta a fost”, a spus Putin.

Întrebat dacă grupul va fi menținut ca unitate de luptă, președintele a răspuns: „Ei bine, Wagner PMC nu există. Nu avem o lege pentru organizațiile militare private. Pur și simplu nu există. Nu există o astfel de entitate juridică. Grupul este, dar legal nu există. Aceasta este o problemă separată legată de legalizarea efectivă. Dar aceasta este o întrebare care ar trebui discutată în Duma de Stat, în guvern. Nu este o întrebare ușoară”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite