Generalul Armaghedon al Rusiei „se odihnește”, susține un deputat rus. Surovikin este considerat aliat al lui Prigojin

0
Publicat:

Kremlinul nu a comentat încă oficial locul unde se află Serghei Surovikin, considerat un aliat al șefului Wagner, Evgheni Prigojin.

Serghei Surovikin FOTO: Twitter
Serghei Surovikin FOTO: Twitter

Generalul rus Serghei Surovikin, considerat un aliat al șefului Wagner, Evgheni Prigojin, și care nu a mai fost văzut în public de la revolta grupului de mercenari de acum trei săptămâni, se "odihnește", a declarat miercuri un deputat rus, scrie politico.eu.

Serghei Surovikin, cunoscut sub numele de "generalul Armageddon" pentru strategiile sale militare agresive în Cecenia și Siria, avea "cunoștințe avansate" despre rebeliune, potrivit unor oficiali americani, a relatat pentru prima dată New York Times la câteva zile după tentativa de revoltă.

Surovikin - un comandant adjunct al operațiunilor militare ale Rusiei în Ucraina - se "odihnește" și "în prezent nu este disponibil", a declarat Andrei Kartapolov, șeful Comisiei de Apărare din Duma de Stat, unui reporter care a întrebat despre generalul dispărut în acțiune.

Kremlinul nu a făcut nicio declarație publică oficială cu privire la faptul că Surovikin ar fi știut despre revolta lui Wagner sau despre locul unde se află acesta.

  Generalul Serghei Surovikin este șeful Forțelor Aeriene ruse și fostul comandant suprem al Moscovei în Ucraina. Prigojin a salutat numirea sa în acest post în 2022, numindu-l o "figură legendară" și "născut pentru a-și servi patria".

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite