Biden recomandă şefului Wagner, Evgheni Prigojin, „să fie atent” la ceea ce mănâncă

0
Publicat:

Preşedintele american, Joe Biden, l-a sfătuit joi pe liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, să „fie atent" la ceea ce mănâncă, referindu-se la posibilitatea ca acesta să fie otrăvit, transmite EFE, citată de Agerpres.

Joe Biden. FOTO EPA EFE
Joe Biden. FOTO EPA EFE

Comentariile au fost făcute de Biden în cadrul unei conferinţe de presă la Helsinki cu omologul său finlandez, Sauli Niinisto, când a fost întrebat despre rebeliunea eşuată condusă de Prigojin la sfârşitul lunii iunie.

„Nici măcar nu ştim unde se află (...) Dacă aş fi în locul lui, adevărul este că aş fi atent la ceea ce mănânc. Aş fi mereu cu ochii pe meniul meu", a spus Biden.

Spuse pe un ton de glumă, remarcile președintelui american par să se refere la otrăvirea liderilor politici care se opun preşedintelui rus, Vladimir Putin, cum ar fi opozantul Alexei Nalvalnîi, care a fost otrăvit în 2020 cu agentul neurotoxic Noviciok şi care este acum încarcerat.

Unde este Prigojin

Mercenarii din Grupul Wagner, care au jucat un rol crucial în ofensiva Rusiei în estul Ucrainei, au declanşat o rebeliune armată pe 24 iunie, cucerind o bază militară importantă din sudul Rusiei şi pornind spre Moscova.

După ce preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, ar fi ajuns la o înţelegere cu Putin pentru a permite mercenarilor Wagner şi lui Prigojin să se mute în ţara sa, mercenarii Wagner s-au întors din drumul spre Moscova.

Nu se cunoaște însă locul unde se află în prezent Prigojin. Săptămâna trecută, Lukaşenko a susţinut că liderul mercenarilor din Grupul Wagner s-ar afla în Rusia, şi nu în Belarus, aşa cum prevedea acordul la care a ajuns cu Putin.

Kremlinul a informat pe 10 iulie, că şeful Wagner a avut o întâlnire de trei ore cu Putin la câteva zile după rebeliunea armată.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite