Povestea unui soldat rus, într-un apel disperat către un prieten. „Ei primesc onorurile, iar noi suntem bătuți”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soldații ruși sunt din ce în ce mai deprimați și apelează la băutură ca să prindă mai mult curaj și să poată face față ororilor. Într-un apel către un prieten, un soldat rus povestește că unitatea sa a primit recent 46 de înlocuitori, dintre care 20 au fost deja uciși. Tot el susține și că ofițerii sunt bătuți crunt de superiori, dacă beau alcool.

Soldati ruși FOTO Profimedia
Soldati ruși FOTO Profimedia

Un soldat rus a spus că ofițerii săi de comandă de pe linia frontului se îmbată și apoi își bat subalternii cu bastoane, dacă se descoperă că au făcut același lucru, notează publicația Kyiv Post.

Într-un apel telefonic interceptat, lansat de Serviciul de Informații Militare a Ucrainei (HUR), soldatul începe prin a descrie situația sumbră și pierderile uriașe cu care se confruntă unitatea sa în timp ce se ferește de atacurile ucrainene.

El spune, apoi, că dintre cei 46 de soldați înlocuitori, sosiți recent, aproape jumătate au fost uciși.

„Am rămas cu un grup mic – am patru oameni aici. Patru oameni pentru 780 de metri de pădure, pe linia de luptă. Există atacuri de cinci ori, de șase ori, de șapte ori pe zi. Ei sar de acolo și încep să ne lovească pe cât mai curând posibil, apoi ripostăm. În acest moment, există o pauză, așa că trebuie să se fi așezat să bea ceai sau cafea. Vor bea și apoi vor începe din nou”, spune el, în apelul telefonic.

Băuturile alcoolice, doar pentru comandanți

Stresul este la cote maxime. Soldatul care spune că atunci când s-a plâns, comandantul său i-a spus că ar avea două opțiuni dacă s-ar întoarce: o clinică pentru alcoolici sau un spital de psihiatrie.

Faptul că a fost numit alcoolic l-a enervat în mod deosebit, având în vedere faptul că însuși comandanții apelează la bătutură pentru a nu claca. Totuși, nu acceptă același comportament din partea subalternilor. Dovada, bătăile crunte pe care le aplică.

„Ei înșiși beau. Și dacă găsesc un soldat care miroase a alcool, îl bat cu un băț, știi?”, îi povestea soldatul, prietenului său.

Se pare că aceste bătăi pot fi destul de severe, după cum adaugat bărbatul: „Avem un comandant nenorocit. A bătut un tip atât de mult încât și-a rupt coastele și i-a făcut o comoție cerebrală.”

„Ei primesc toate onorurile și medaliile, iar noi pur și simplu suntem bătuți tot timpul”, a conchis el.

Spusele soldatului par a fi întărite și de un videoclip recent, postat pe rețelele de socializare. Imaginile, filmate din dronă, par să ilustreze trupe rusești, care se lovesc între ele, un băț mare.

Deși apelurile nu au fost verificate în mod independent, iar datele exacte ale apelurilor nu sunt cunoscute, situația pentru Rusia este dificilă, pe măsură ce contraofensiva Ucrainei câștigă avânt, așa cum o demonstrează conversații, interceptate de către serviciile de informații ale Ucrainei.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite