Poliţistele din Rusia, chemate la ordine din cauza fustelor prea scurte

0
0
Tinerele poliţiste rusoaice. FOTO Demotix.co
Tinerele poliţiste rusoaice. FOTO Demotix.co

Ministerul de Interne din Rusia a lansat o campanie neobişnuită în rândul poliţiei, ordonând autorităţilor locale să împiedice orice tentativă a poliţistelor de a-şi mai modifica uniformele, după ce au apărut mai multe suspiciuni şi plângeri din cauza femeilor ofiţeri care îşi scurtează fustele sau care se îmbracă atât cu haine civile, cât şi cu uniforme în timpul serviciului.

Decretul a fost formulat iniţial de Serghei Gherasimov, adjunctul ministerului de Interne al Federaţiei Ruse. Acesta a luat măsuri după ce i-au fost aduse la cunoştinţă plângeri legate de aspectul exterior al femeilor poliţiste, uniforma fiind cea vizată, notează publicaţia britanică „The Independent”.

„Atunci când întâlneşti oameni, primul lucru la care te uiţi sunt hainele lor, iar pentru un ofiţer de poliţie care îşi îndeplineşte corespunzător datoriile este esenţială să aibă un aspect disciplinat şi curat”, a declarat Gherasimov pentru cotidianul local „Izvetia”.

„Din când în când am văzut exemple de ofiţeri care îţi purtau uniformele într-un mod necorespunzător. Liderii departamentelor (poliţiei) trebuie să acorde o atenţie mai mare la aspectul exterior al subordonaţilor lor”, a adăugat oficialul rus. Conducătorii departamentelor locale de poliţie au fost instruiţi să contribuie la verificarea şi respectarea regulilor de purtare a uniformelor colegelor din Poliţie, precizează „Izvetia”.

Pe reţeaua de socializare Twitter a apărut recent o fotografie a unui grup de femei ofiţeri din poliţia rusă, toate purtând uniforme cu modificări majore, încălţate cu tocuri cui. Însă aceste schimbări nu au nemulţumit toţi oficialii ruşi, preşedintele consiliului de coordonare a poliţiştilor ofiţeri Mihail Paşkin spunând că nu există niciun motiv de nemulţumire. „Poate fetele voiau să se căsătorească”, a glumit oficialul rus.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite