Orașele rusești anulează sărbătorile de Anul Nou ca să economisească bani pentru a susține războiul lui Putin din Ucraina

0
Publicat:

Autoritățile din mai multe orașe rusești au anulat spectacolele de artificii și s-au angajat să trimită bani pe front în loc să cumpere decorațiuni de Anul Nou, a informat Radio Free Europe/Radio Liberty pe 8 decembrie.

Decorațiuni de iarnă în Moscova, 8 ianuarie 2022 Foto Shutterstock
Decorațiuni de iarnă în Moscova, 8 ianuarie 2022 Foto Shutterstock

Diferiți oficiali ruși s-au angajat să reducă festivitățile tradiționale de sărbători pentru a achiziționa echipament militar pentru a susține invazia în curs din Ucrainei.

Primarul din Soci Aleksiy Kopaigorodski a spus că fondurile alocate pentru artificii vor fi redirecționate către armata rusă. El a cerut, de asemenea, întreprinderilor locale și locuitorilor să urmeze exemplul.

„Acesta va fi cel mai bun cadou pentru compatrioții noștri din prima linie”, a spus Kopaigorodski.

Andrei Kravcenko, primarul din Novorossisk, a anunțat, de asemenea, că orașul său va anula focul de artificii de Revelion și va folosi banii economisiți pentru a trimite echipamente pe front. Orașul montan Nalcik s-a angajat să nu cumpere nicio decorație nouă de sărbători anul acesta. Autoritățile orașului plănuiesc să reutilizeze decorațiunile din anii trecuți.

Planuri similare sunt în vigoare în toată Rusia, inclusiv Voljski în regiunea Volgograd, Vladikavkaz în Osetia de Nord-Alania și regiunea de sud a regiunii Stavropol.

Business Insider a scris anul trecut că multe orașe rusești au anulat festivitățile de Anul Nou pentru a redirecționa banii către armată în primul an al invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Oficialii de la Moscova și Sankt Petersburg au anulat spectacolele de artificii de sărbători.

Veniamin Kondratiev, guvernatorul Krasnodar Krai, a declarat că artificiile au fost interzise în regiune în 2022. El a cerut locuitorilor să nu lanseze artificii în timpul sărbătorilor din acest an, dar a spus că spectacolele nu vor fi complet interzise.

Rusia intenționează să cheltuiască aproximativ o treime din bugetul său pentru armată în 2024. Finanțarea războiului pe fondul sancțiunilor occidentale paralizante și a inflației în creștere a pus economia Rusiei sub o presiune enormă.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite