ONU cere anchete în cazul represiunii din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a cerut luni anchete asupra „recurgerii excesive“ la forţă la Moscova în săptămânile precedente alegerilor regionale desfăşurate duminică, relatează AFP.

„Susţin apelurile Consiliului Prezidenţial pentru anchete asupra acuzaţiilor de recurgere excesivă la forţă din partea poliţiei şi le cer autorităţilor să respecte libertatea de exprimare, dreptul la adunare paşnică şi dreptul de a participa la afaceri publice“, a declarat Bachelet cu prilejul deschiderii celei de-a 42-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

„Sunt îngrijorată de numeroasele arestări şi acţiuni ale poliţiei“ în Rusia, a adăugat fosta preşedintă a Chile.


Circa 2.700 de persoane au fost arestate la Moscova în săptămânile precedente alegerilor de duminică, un scrutin încheiat prost pentru Vladimir Putin în capitala Rusiei. Este vorba de cea mai dură campanie de represiune dusă de autorităţile ruse împotriva unor protestatari de la manifestaţiile anti-Putin din 2011-2012. Protestele recente au fost declanşate de respingerea candidaţilor de opoziţie în alegerile pentru Parlamentul Moscovei, unde tabăra pro-Putin a pierdut o treime din mandate.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite