Oligarhul Oleg Deripaska critică virulent războiul dus de Putin în Ucraina: „O eroare colosală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleg Deripaska FOTO EPA-EFE
Oleg Deripaska FOTO EPA-EFE

Oligarhul rus Oleg Deripaska a condamnat agresiunea militară dusă de Vladimir Putin împotriva Ucrainei, numind-o „război”, cuvânt interzis în Rusia referitor la evenimentele din ţara vecină, şi „o eroare colosală”.

„Oare este în interesul Rusiei să distrugă Ucraina? Bineînţeles că nu, aceasta ar fi o eroare colosală”, a spus Deripaska în cadrul unei rare conferinţe de presă susţinute la Moscova, transmite AFP.

Cu riscul de a cădea în dizgraţia regimului de la Kremlin, Deripaska a calificat în mod repetat drept „război” situaţia din Ucraina, nu „operaţiune militară specială”.

El a criticat totodată răspunsul Moscovei la sancţiunile impuse împotriva sa de occidentali din cauza războiului pe care îl poartă împotriva Ucrainei. 

„La 120 de zile de la începutul conflictului”, autorităţile ruse nu au luat nici acum „ deciziile care erau necesare”, a spus oligarhul rus. În opinia sa, sancţiunile „sunt desigur mai grele pentru Rusia” decât pentru Occident.

Considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, Oleg Deripaska a declarat că „nu există potenţial pentru o schimbare de regim” în Rusia.

Afectată de sancţiuni occidentale, averea lui Deripaska era evaluată la 1,7 miliarde de dolari în 2022, cu 2,1 miliarde mai mică decât în 2021.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite