O navă cu propulsie nucleară a fost brusc cuprinsă de flăcări în Murmansk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul a afectat o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați de la bordul navei.

Spărgătorul de gheață avariat se afla la dana Atomflot din Murmansk. Captură de ecran
Spărgătorul de gheață avariat se afla la dana Atomflot din Murmansk. Captură de ecran

În Murmanskul rusesc, spărgătorul de gheață portcontainer nuclear „Sevmorput” a fost brusc cuprins de flăcări, pe când se afla la dana Atomflot.

După cum am fost informați de serviciile de urgență din regiune, este posibil să vorbim despre un incendiu la bordul navei de containere cu propulsie nucleară „Sevmorput”, care se află la dana Atomflot. Agenția noastră nu are confirmarea oficială a acestei informații”, arată agenția rusă de știri TASS.

Incendiul a afectat o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați de la bordul navei. Ulterior, au existat informații că incendiul de pe vasul portacontainer a fost stins. În urma incidentului, nimeni nu ar fi fost rănit.

Nava de containere cu propulsie nucleară „Sevmorput” este singura navă de transport din lume care sparge gheața folosind propuldia nucleară. Designul său îi permite să treacă prin câmpuri de gheață de până la 1 m grosime cu o viteză de aproximativ două noduri. Puterea carenei face posibilă deplasarea independentă sau ca spărgător de gheață.

Responsabilitățile FSUE Atomflot includ operarea și întreținerea flotei de spărgătoare de gheață civile nucleare rusești.

Distrugerea navelor rusești - detalii

Marina Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că în prezent se știe despre soarta a două nave rusești  care au fost lovite în timpul atacului Forțelor Armate ale Ucrainei. Potrivit lui Dmytro Pletenchuk, marea navă de debarcare „Minsk”, care a fost lovită în septembrie în Sevastopolul ocupat temporar, nu poate fi reparată.

Pletenchuk a comentat și informațiile referitoare la mica navă de rachete „Askold”, care, conform datelor preliminare, a fost avariată la Kerci pe 4 noiembrie, în urma unui atac al Forțelor Armate Ucrainene. Pletenchuk a remarcat că în prezent există foarte puține date despre consecințele loviturii. Există doar o fotografie care nu oferă prea multe informații.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite