O femeie înoată dezbrăcată pe lângă balene albe pe care încearcă să le dreseze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Avseenko încearcă să dreseze balenele
Natalia Avseenko încearcă să dreseze balenele

Natalia Avseenko, o rusoaică de 36 de ani care este şi campioană la scufundări, a fost convinsă să renunţe la haine şi să înfrunte apele îngheţate pentru a îmblânzi câteva balene albe.

Experimentul a avut loc în regiunea Murmansk Oblast, din nord-vestul Rusiei, iar Natalia a fost convinsă să renunţe la haine deoarece balenelor beluga nu le place să fie atinse de materiale artificiale, precum costumele de scafandri.

În zona în care au avut loc scufundările tempratura apei nu depăşeşte minus 1,5 grade Celsius, dar rusoaica foloseşte anumite tehnici yoga pentru a putea rezista mult timp în ape îngheţate şi pentru a-şi ţine respiraţia pentru aproximativ 10 minute. Balenele sunt ţinute în acea zonă în nişte ţarcuri special amenajate, acolo unde instructorii le îmblânzesc şi apoi le trimit la delfinarii din întreaga lume.

Primele balene beluga ţinute în captivitate au fost arătate publicului în 1861, la Muzeul Barnum din New York, iar în întreaga lume există aproximativ 100.000 de balene albe în sălbăticie, dar pot fi admirate şi în parcuri acvatice din Europa, America de Nord şi Asia.

Vezi aici mai multe poze cu Natalia Avseenko încercând să îmblânzească balenele

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite