Explozie devastatoare în Rusia: Cel puţin 35 de morţi şi zeci de răniţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie urmată de un incendiu la o benzinărie din Mahacikala, luni seara, a provocat până acum moartea a 35 de persoane și zeci de răniți.

image

Comitetul rus de Investigații a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele catastrofei.

 Numărul total de morţi este de 35", potrivit ministerului, care evocă de asemenea zeci de răniţi.Cu puţin timp înainte, Ministerul rus al Sănătăţii a anunţat un bilanţ de 33 de morţi şi circa 80 de răniţi.

Cauzele catastrofei nu sunt încă cunoscute, dar accidentele şi incendiile de acest tip sunt ceva obişnuit în Rusia, potrivit AFP. Adesea, ele sunt provocate de încălcări ale normelor de securitate sau de vechimea instalaţiilor.

Explozia, produsă în cursul nopţii, a devastat o staţie de benzină dntr-o periferie a Mahacikala, capitala Daghestanului, şi a provocat un crater de mari dimensiuni şi un incendiu gigantic, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

"Totul în jurul nostru era în flăcări (...), nu se vedea nimic", a povestit un martor pentru canalul de televiziune rus Ren-TV, în timp ce medicii îi acordau îngrijiri pentru o rană la cap.

Staţia de benzină se află la Mahacikala, un oraş de peste 600.000 de locuitori situat la malul Mării Caspice şi capitală a Daghestanului, republică rusă de circa 50.000 kmp vecină cu Cecenia, care are o frontieră comună cu Georgia şi Azerbaidjan.

Potrivit autorităților, explozia a avut loc în fața unei benzinării din Mahacikala, capitala Daghestanului (republică autonomă din componența Federației Ruse, situată în zona Mării Caspice și a Munților Caucaz). Potrivit Ministerului Situațiilor de Urgență, incendiul a fost stins, transmite agenția rusă de știri TASS.

Circumstanțele incidentului

 • Luni seara a avut loc o explozie la o benzinărie de la ieșirea din Mahacikala și a început un incendiu puternic. Potrivit ultimelor informații, zona de incendiu a ajuns la 600 de metri pătrați; arderea deschisă a fost eliminată; focului i s-a atribuit un rang crescut de complexitate. Ulterior, s-a raportat că incendiul a fost stins.
 • După cum a spus șeful Daghestanului, Serghei Melikov, reporterilor, explozia a avut loc vizavi de benzinărie, „motivele și natura” acesteia sunt în curs de stabilire.
 • Două din cele opt rezervoare de combustibil au explodat. Peste 70 de persoane și 20 de echipamente au fost implicate în stingerea incendiului.
 • Poliția și oficialii administrației orașului au îndepărtat oamenii de la fața locului. 
 • În microdistrictul Mahacikala, unde a avut loc explozia, aprovizionarea cu gaz a fost limitată.
 • Facilitățile medicale au fost transferate într-un regim îmbunătățit de primire a răniților.
 • Potrivit serviciului de presă al Ministerului Sănătății al Federației Ruse, spitalele din Mahacikala au numărul necesar de paturi pentru a trata victimele.
 • Un număr mare de locuitori ai Daghestanului au venit la stația republicană de transfuzie de sânge pentru a dona sânge pentru victime.

Reacția autorităților

 • Potrivit parchetului regional, a fost organizată o inspecție în legătură cu explozia și incendiul de la benzinărie.
 • La fața locului au sosit secretarul de stat al Republicii Daghestan, Magomed-Sultan Magomedov, precum și primarul Mahacikala, Yusup Umavov și adjuncții săi. Acolo a mers și procurorul orașului Shamil Magomedov.
 • Viktor Fisenko, primul adjunct al șefului Ministerului Sănătății din Rusia, a zburat în Daghestan.
 • Familiile victimelor vor primi toată asistența necesară, a declarat pentru TASS șeful Daghestanului, Serghei Melikov.
 • Ministerul pentru Situații de Urgență al Rusiei a raportat că victimele vor fi trimise la Moscova. Pentru aceasta, ele vor fi triate de un consiliu special al ministerului, în componența căruia se află medici de la detașamentul Centrospas și psihologi.
 • S-a deschis dosar penal pentru prestarea de servicii care nu îndeplinesc cerințele de siguranță.
RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite