Nikolai Patrușev efectuează o vizită în Iran: Chestiunile de securitate, în centrul consultărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Influentul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, s-a deplasat miercuri la Teheran pentru consultări în chestiuni de securitate cu oficiali iranieni.

Nikolai Patrușev FOTO Twitter
Nikolai Patrușev FOTO Twitter

„La Teheran, Patrușev va avea programate consultări de securitate ruso-iraniene cu participarea unor experți din Consiliul de Securitate și reprezentanți din ministerele și agențiile ambelor țări”, scrie agenția de presă TASS.

Vizita are loc în contextul în care Iranul este arătat cu degetul pentru faptul că sprijină agresiunea rusă din Ucraina furnizând drone „kamikaze” pentru Moscova. Acum câteva zile, regimul de la Teheran a recunoscut pentru prima dată că a livrat un „număr mic” de drone Rusiei, dar a susținut că acestea au fost expediate înainte de declanșarea războiului de către Vladimir Putin, pe 24 februarie.

Potrivit conducerii de la Kiev și Occidentului, Rusia a folosit dronele iraniene pentru a viza infrastructura energetică a Ucrainei, care este luată la țintă de câteva săptămâni încoace, transmite Reuters.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite