Nebunie în supermarketurile din Rusia. Oamenii se luptă pentru zahăr VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu rafturile goale ale supermarketurilor din Rusia.  Foto: captură video Twitter
Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu rafturile goale ale supermarketurilor din Rusia.  Foto: captură video Twitter

După declanşarea invaziei în Ucraina, Rusia a început să simtă din plin consecinţele sancţiunilor impuse de Occident.

În spaţiul public au apărut imagini cu mai mulţi cumpărători care se luptau pentru achiziţionarea alimentelor de bază. Imaginile au fost surprinse de un martor, Anna, într-un magazin Perekryostok din nordul Moscovei. Aceasta a declarat pentru Podyom Media că oamenii au avut un comportament agresiv, deoarece sunt speriaţi de criza economică declanşată de sancţiunile primite. 

Consilierul Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Liubov Tsybulska, a postat pe Twitter un clip video în care oamenii se luptau pentru zahăr: „Oamenii din Moscova luptă pentru... ZAHĂR”.

 „Au fost rafturi goale – fără sare, fără zahăr, fără paste, fără hrişcă şi doar orez scump. Oamenii au văzut deodată un cărucior cu zahăr şi au fugit spre el. Au atacat acest cărucior, împingându-se unul pe altul agresiv. Apucau cât mai multe pentru ei înşişi, nu lăsau zahăr pentru ceilalţi. Am vrut să împărtăşesc groază. Trebuie să rămânem oameni”, a mai adăugat ea.

În Oryol, la 370 de kilometri de capitala Moscova, s-a declanşat o altă luptă pentru zahăr, conform Daily Mail.

Ruşii ar putea fi afectaţi de lipsă de alimente sau chiar de foamete, conform expertului în sancţiuni economice Nathanael Tilahun.

Vladimir Putin le-a recomandat oamenilor să nu intre în panică, însă oamenii se îndoiesc că proviziile sunt suficiente.

„Nu a fost zahăr de trei zile. Am încercat să-l cumpăr în tot acest timp. Cerem prea mult? Fără zahăr, fără sare, dar rafturi goale. Ce este asta? Un deficit creat artificial? Oamenii sălbatici intră în panică cumpărând?”, a declarat un localnic din Kiselvesk, Siberia.

Procurorii au demarat verificări în 26 de regiuni pentru bănuieli de preţuri artificial ridicate. În Primorsky Krai, cererea de zahăr a crescut cu 400%. Unele magazine au aplicat raţionalizarea.

Viceprim-ministrul, Viktoria Abramchenko, a declarat: „Nu există condiţii pentru riscuri de lipsă sau pentru reducerea gamei de produse. Nu merită să crească cererea artificială cu achiziţii pentru viitor. Vom reorienta piaţa şi vom stabili un comerţ reciproc profitabil, ne vom extinde reţeaua de parteneriat cu ţări prietene”.

Miercuri, ministrul britanic de Externe, a comunicat că sancţiunile din Marea Britanie şi din alte naţiuni occidentale au „un efect debilitant asupra economiei ruse”.

Ministrul, Lizz Truss, a afirmat că trebuie să fie aşteptate măsuri suplimentare, declarând că „avem mai multe persoane pe lista noastră”, precum şi companii de vizat. Aceasta a mai adăugat: „Ceea ce ştim este că planurile lui Vladimir Putin nu merg conform planului. Nu face progresul aşteptat şi ştim că sancţiunile pe care le-am aplicat funcţionează. Ei au un efect debilitant asupra economiei ruse… Aceste sancţiuni chiar încep să muşte”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite