Moscova recurge la tot felul de intoxicări pentru a determina Ucraina să renunţe la asocierea cu UE

0
0
Moscova îl avertizează pe preşedintele ucrainean Viktro Ianukovici că UE se va descotorosi de el după ce va semna acordul de asociere
Moscova îl avertizează pe preşedintele ucrainean Viktro Ianukovici că UE se va descotorosi de el după ce va semna acordul de asociere

Pe măsură ce se apropie data summit-ului de la Vilnius, la care Ucraina este aşteptată să semneze acordul de asociere cu Uniunea Europeană, Moscova încearcă să bage spaima în liderii de la Kiev, dacă presiunile economice nu au dat până acum rezultatul scontat.

Preşedintelui Comitetului pentru afaceri externe a Dumei ruse, Aleksei Puşkov, a declarat că UE urmăreşte un scop în asocierea Ucrainei cu UE şi scopul final al acestui acord este de a schimba liderul ţării, pe preşedinteşe Viktor Ianukovici.

După cum se ştie , Ucraina speră în noiembrie, la summit-ul "Parteneriatului Estic ", la Vilnius, să semneze acordul de asociere cu UE, parte a căruia este clauza privind zona de liber schimb.

„ În Uniunea Europeană asocierea cu Ucraina este percepută ca mijloc a democratizării ei. Înţeleg cei de la Kiev că scopul final al asocierii este înlocuirea lui Ianukovici?", - scris Puşkov pe pagina sa de pe Twitter.

Pe de altă parte, consilierul preşedintelui Vladimir Putin, Serghei Glaziev susţine că se aşteaptă că semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană să provoace o scindare în societatea ucraineană.

„Având în vedere că jumătate dintre ucraineni doresc astăzi integrarea cu Europa, iar cealaltă jumătate vrea ca Ucraina să se integreze cu noi, această scindare a societăţii ucrainene poate genera şi conflicte în interiorul ţării", a declarat Glaziev într-un interviu pentru agenţia RIA Novosti.

În plus, consilierul lui Vladimir Putin se teme de acutizarea conflictelor în întreg spaţiul ex-sovietic. „Ucraina se angajează să urmeze politica europeană şi să participe de partea Europei la soluţionarea conflictelor regionale, ceea ce generează o mulţime de întrebări, deoarece teritoriul CSI nu este lipsit de conflicte. Aceste conflicte pot fi rezolvate în mare măsură datorită participării Rusiei. Şi modificarea echilibrului de forţe poate duce la agravarea lor, în special în Transnistria", a subliniat consilierul liderului de la Kremlin.

Glaziev speră că autorităţile ucrainene vor înlocui vectorul de integrare, deoarece, în opinia sa, după asocierea cu UE ţara va intra în faliment. *În prezent guvernul Ucrainei a aprobat termenii Acordului de Asociere. Dar nu este semnat. Şi sperăm că preşedintele Ucrainei va trata cu atenţie adoptarea acestei decizii, ale cărei consecinţe vor fi ireversibile, din cauza deteriorării cooperării noastre economico-comerciale şi situaţiei interne din Ucraina, care în acest caz o aşteaptă falimentul“, a subliniat Glaziev.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite