Moscova exclude un schimb de prizonieri Whelan-Butina şi cere explicaţii pentru arestarea unui cetăţean rus în mijlocul Oceanului Pacific

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul rus nu intenţionează să facă un schimb de prizonieri în cazul fostului militar american Paul Whelan, arestat acum o săptămână la Moscova pentru spionaj, relatează agenţia de presă Interfax, care îl citează pe ministrul adjunct de Externe Serghei Riabkov.

Ipoteza potrivit căreia fostul puşcaş marin a fost arestat în vederea unui schimb cu Maria Butina, o tânără rusoaică aflată în arest în Statele Unite pentru că a încercat să se infiltreze în beneficiul Moscovei în organizaţii americane, între care puternica National Rifle Association (NRA), a fost pe larg evocată în cursul acestei săptămâni de către oficiali americani.

„Nu văd niciun motiv de a vorbi despre acest caz într-un context de schimb“, a declarat Serghei Riabkov, potrivit Reuters.

Pe de altă parte, Moscova a anunţat sâmbătă că un cetăţean rus, Dmitri Makarenko, a fost arestat de serviciile secrete americane la 29 decembrie în Insulele Mariane de Nord, în mijlocul Oceanului Pacific, şi transferat în Florida.

Într-un comunicat, MAE rus spune că aşteaptă explicaţii din partea Washingtonului asupra motivelor reţinerii lui Dmitri Makarenko.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite