Momentul în care două petroliere rusești se ciocnesc. 138 de tone de combustibil au ajuns în Lena. Unul dintre căpitani era beat VIDEO

0
Publicat:

Două petroliere s-au ciocnit în regiunea Irkutsk a Rusiei luni,12 iunie, unul transportând benzină. Starea de urgență a fost introdusă în districtul Kirensk.

Momentul în care cele două petroliere se ciocnesc - captură Twitter
Momentul în care cele două petroliere se ciocnesc - captură Twitter

Serviciul de presă pentru Departamentul de Investigații al Transporturilor Interregionale din Est al Comitetului de anchetă al Rusiei anunță că un petrolier TR-901, care era în curs de reparații în portul din Alekseevsk, a intrat în coliziune cu un petrolier TR-900 Erofei Khabarovsk, care transporta 832 de tone de benzină, pe fluviul Lena, în apropierea satului Alekseevsk, scrie Pravda.

O parte din combustibil a ajuns în fluviu. Comitetul rus de anchetă susține că nu au existat victime.

"Departamentul de Investigații al Transporturilor din Bratsk a inițiat un dosar penal în temeiul articolului 247.1 din Codul penal rus (transportul substanțelor chimice și al deșeurilor cu încălcarea normelor stabilite, în cazul în care aceste acte au creat o amenințare de a provoca daune semnificative mediului) și art. 263.2 din Codul penal rus (încălcarea regulilor de siguranță a traficului și de exploatare a transportului pe apă interioară)", transmite Comitetul de anchetă al Rusiei.

Starea de urgență a fost introdusă în districtul Kirensk din regiunea Irkutsk. Potrivit guvernatorului Igor Kobzev, petrolierul Yerofei Khabarov transporta 832 de tone de benzină. În urma coliziunii, unul dintre containerele care conțineau 138 de tone de combustibil a fost avariat și a început să se reverse în râu. Echipajul a pompat benzina într-un container nedeteriorat.

Serviciul de presă al guvernului regional a declarat că unul dintre căpitani era în stare de ebrietate. Se pare că este vorba despre căpitanul vasului care transporta benzină.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite