Ministrul sirian de Externe se întâlneşte luni cu omologul său rus pentru a discuta situaţia din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Walid Muallem, şeful diplomaţiei siriene FOTO Reuters
Walid Muallem, şeful diplomaţiei siriene FOTO Reuters

Ministrul sirian al Afacerilor Externe, Walid Muallem, merge luni în Rusia ca să se întâlnească cu omologul său rus, Serghei Lavrov, pentru a discuţia situaţia din ţara sa şi ameninţările tot mai frecvente lansate de SUA, notează AFP.

UPDATE Atacuri militare în Siria ar provoca o „explozie de terorism” în întreaga regiune, a avertizat luni ministrul rus de Externe.„Tot mai mulţi politicieni şi oameni de stat împărtăşesc opinia noastră, potrivit căreia un scenariu de forţă va conduce la o explozie de terorism în Siria şi în ţările vecine, dar şi la important aflux de refugiaţi", a declarat Lavrov la finalul unei întâlniri, la Moscova, cu ministrul sirian de Externe Walid Muallem, adăugând că Damascul este în continuare „pregătit pentru negocieri de pace”.

De asemenea, el a subliniat că poziţia Rusiei rămâne neschimbată. „Poziţia Rusiei e cunoscută: nu se schimbă şi nici nu e supusă schimbărilor conjunturale”, a mai spus Lavrov, citat de Interfax.

„Preşedintele (Assad) şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Putin pentru poziţia lui la summitul G20”, a mai spus şeful diplomaţiei ruse.


Moscova, un aliat al regimului Assad, se opune oricărei intervenţii militare împotriva Damascului, cerute de SUa şi Franţa, avertizând că o asemenea acţiune poate destabiliza o întreagă regiune.

„În Moscova, suntem în continuare convinşi de nevoia de a pune capăt violenţei şi suferinţei populaţiei siriene printr-o decizie politică şi fără intervenţie militară exterioară, care să ignore poziţia Consiliului de Securitate al ONU”, a arătat ministrul rus de Externe.

Vizita a început luni dimineaţă, la ora locală 10.00, la câteva zile de la finalizarea summitului G20 de la Sankt Petersburg. La finalul întâlnirii, şefii diplomaţiilor vor susţine o conferinţă de presă comună.

Negocierile dintre Muallem şi Lavrov se concentrează pe revizuirea exhaustivă a tututor aspectelor a situaţiei actuale din Siria, au anunţat oficialităţile siriene.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite