Medvedev: „Românii nu sunt o națiune, ci un mod de viață”. „Aurul a fost naționalizat de sovietici pentru comportamentul rău al României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dmitri Medvedev a reacționat și el la adoptarea de către Parlamentul European a unei rezoluții privind tezaurul României de la Moscova.

Într-o postare de pe platforma VKontakte, preluată de agenția rusă de stat Tass, vicepreședintele consiliului rus de securitate a spus că „românii nu sunt o națiune, ci un mod de viață“ că România nu va primi nimic de la Rusia.

Dmitri Medvedev FOTO EPA EFE jpg

"Ei bine, nici nu știu ce să răspund la o asemenea insolență", a scris politicianul pe pagina sa de pe VKontakte. El a reamintit că UE a furat 300 de miliarde de dolari din activele rusești și acum "cere returnarea aurului" la București.

"Nu ai ce să spui în limba rusă, nu poți decât să trimiți la dracu", a declarat Medvedev. - În general, mergeți la ..."

Medvedev a continuat în noul său stil grosier: „Românii, după cum știți, nu sunt o națiune, ci un mod de viață”.

De asemenea, vicepreședintele Consiliului de Securitate i-a numit pe liderii europeni nesimțiți, slabi și josnici și a remarcat că prin decizia lor de a susține revendicările au dat încă o dată dovadă de prostie. Politicianul a spus că aurul a fost naționalizat în 1918 de autoritățile sovietice "pentru comportamentul rău al României". URSS, a spus Medvedev, a refuzat să plătească datoriile către Imperiului Rus și "România a acceptat acest lucru". După cel de-al Doilea Război Mondial, Moscova, la rândul său, nu a cerut despăgubiri pentru acțiunile Bucureștiului în "perioada nazistă".

Acum, a concluzionat vicepreședintele Consiliului de Securitate, "diverși cretini din Parlamentul European" le-au "deschis din nou apetitul".

Ministerul de externe rus, prin vocea purtătoarei de cuvânt, Maria Zaharova, a declarat că România, care cere să i se restituie tezaurul, vrea să-şi rezolve problemele economice pe seama Rusiei. Mesajul lui Zaharova a fost postat pe Telegram și citat de mai multe media ruse, printre care RIA Novosti.

România încearcă să pună pe umerii Rusiei "datoriile sale fantomă" vechi de un secol, ca să amelioreze starea dezastruoasă a economiei sale naţionale, a adăugat Zaharova.

Ea a susţinut că datoriile României faţă de Rusia şi Uniunea Sovietică depăşesc, "potrivit calculelor experţilor", de 20-25 de ori valoarea întregului tezaur românesc ce fusese predat Rusiei spre păstrare în anii 1916-1917.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite