Marine Le Pen, vineri, la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinta Frontului Naţional şi candidată la prezidenţialele din Franţa, Marine Le Pen, este aşteptată vineri la Moscova, unde se va întâlni cu lideri parlamentari ruşi, informează AFP.

Cu mai puţin de o lună până la primul tur al alegerilor prezidenţiale, Marin Le Pen, care se pronunţă pentru o apropiere de Rusia, va participa la lucrările Comisiei pentru afaceri externe a Dumei, camera inferioară a Parlamentului şi va avea întrevederi cu preşedintele Dumei, Viatceslav Volodine.

Terorismul şi cooperarea franco-rusă, în centrul reuniunii

Preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Dumei, Leonid Sluţki, a declarat agenţiilor de presă ruse că Marine Le Pen va veni în Rusia la „invitaţia sa personală“. Pe timpul vizitei vor fi discutate „lupta împotriva terorismului şi aspecte legate de cooperarea franco-rusă“, a spus oficialul rus.

Marine Le Pen s-a deplasat de mai multe ori în Rusia şi face obiectul prezentări mai mult decât favorabil de către mass-media apropiată Kremlinului, scrie presa franceză. Ea face parte dintre politicienii europeni care susţin o apropiere de Vladimir Poutine şi care aprobă anexarea, în 2014, a peninsulei Crimeea de către Rusia.

Rusia, acuzată de susţinerea candidaţilor anti-europeni

În 2014, o bancă privată din Rusia, care a intrat între timp în faliment, a plătit 9 milioane de euro în Frontului Naţional, ridicând suspiciuni privind disponibilitatea Kremlinului de a sprijini Marine Le Pen în campania prezidenţială. Principalul partid de extremă-dreapta din Franţa, a explicat că băncile franceze au refuzat să-i împrumute bani şi din această cauză au apelat la băncile ruseşti.

Rusia este acuzată că promovează candidaţi anti-europeni, inclusiv populişti, în  alegerile de pe Bătrânul Continent. Kremlinul a văzut cu ochi buni ieşirea Marii Britanii din UE şi venirea la putere a lui Donald Trump în Statele Unite.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat, joi, că Le Pen nu este „populistă“, ci „realistă“ sau „antiglobalistă“

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite