Mamele soldaţilor ruşi ucişi în Ucraina dau vina pe presa pro-Kremlin pentru pierderea copiilor lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Mamele soldaţilor ruşi ucişi săptămâna trecută în Ucraina i-au acuzat pe corespondenţii de război pro-Kremlin că le-au provocat moartea prin dezvăluirea poziţiilor lor, a declarat joi un jurnalist al serviciului rusesc BBC.

Mamele au declarat că bombardamentele artileriei ucrainene au ucis cel puţin cinci soldaţi şi au rănit grav alţi trei după ce cotidianul Izvestia a publicat un reportaj de teren despre tancurile ruseşti care au tras asupra poziţiilor ucrainene pe 30 iunie.

„Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a faptului că [corespondenţii de război] au dezvăluit locaţia echipamentelor militare şi a personalului din videoclip”, au scris mamele într-o scrisoare împărtăşită de jurnalistul BBC Rusia, Ilya Barabanov, relatează The Moscow Times. 

Scrisoarea mamelor a fost adresată şefului filialei Comitetului mamelor de soldaţi din regiunea Astrakhan din sudul Rusiei, unde se afla şi unitatea care a fost atacată. 

Femeile au solicitat ONG-ului să adreseze o petiţie ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, pentru a interzice activitatea corespondenţilor de război încorporaţi în unităţile separatiste ruseşti şi pro-Kremlin de pe câmpul de luptă.

„Cerem măsuri imediate de interzicere a activităţilor corespondenţilor de război în zonele în care se desfăşoară operaţiuni active de luptă”, au scris mamele.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat acest incident. 

Ministerul rus şi-a actualizat ultima dată bilanţul oficial al morţilor din Ucraina la sfârşitul lunii martie, cu 1.351 de morţi confirmaţi.

Publicaţia independentă de investigaţii iStories a declarat că a verificat 4.267 de decese ale soldaţilor ruşi de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Serviciile secrete ucrainene şi occidentale au estimat că bilanţul militar rusesc al morţilor este semnificativ mai mare.

Înaltul consilier prezidenţial ucrainean Mykhaylo Podolyak a declarat săptămâna aceasta că până la 115.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi în cele patru luni de război. 

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite