Mamele rușilor mobilizați, scânteia care aprinde lupta împotriva Kremlinului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele rușilor tinerilor trimiși să lupte în țara vecină dau semne că se organizează activ într-o mișcare menită să ceară autorităților ruse aducerea acasă a acestora, iar protestul a luat treptat diferite forme, de la pichetări, până flashmob-uri sau apeluri oficiale. 

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Autoritățile ruse încearcă să calmeze spiritele și să izoleze manifestările, temându-se de extinderea sentimentelor anti-război, dar în același timp recunosc că mobilizarea în Rusia nu poate fi oprită decât prin emiterea unui decret prezidențial în acest sens, arată defenseromania.ro. Mai mult, recruții pot rămâne pe front pe termen nelimitat, întrucât nu sunt prevăzute perioade pentru rotația acestora.

Rudele rușilor mobilizați trimit deja în masă mesaje pentru marea conferință de presă a președintelui Vladimir Putin, programată să aibă loc pe 14 decembrie. Multe informații în acest sens apar pe canalul Telegram „Way Home” dedicat problemelor mobilizaților, canal cu peste 30 de mii de utilizatori, dintre care unii recunosc că sunt în pragul disperării.

În același timp, liderii militari ruși încearcă să obțină succes pe front înainte de discursul lui Putin. Rudele militarilor ruși care activează în UM 95411 (Regiunea Militară Vest) au declarat că în noiembrie, o parte dintre cei mobilizați, inclusiv cei cu răni ușoare și moderate, au fost trimiși să participe la luptele de la Avdiivka. Ca urmare, aproximativ 100 de persoane i-au scris lui Putin o scrisoare oficială cerând întoarcerea rudelor lor de pe front.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite