Liderul cecen Kadîrov consideră că există o legătură între asasinarea lui Boris Nemţov şi Charlie Hebdo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul cecen Razman Kadîrov. FOTO Russia Today
Liderul cecen Razman Kadîrov. FOTO Russia Today

Preşedintele cecen Razman Kadîrov a declarat, duminică după-amiază, că unul dintre suspecţii arestaţi în ancheta referitoare la asasinarea lui Boris Nemţov este un credincios fervent „foarte şocat” de caricaturile cu profetul Mahomed, publicate de revista Charlie Hebdo, informează „Le Monde”.

Anchetatorii ruşi au declarat în urmă cu o săptămână că încearcă să afle dacă între moartea lui Boriş Nemţov are legătură cu susţinerea pe care o afişa public pentru revista satirică Charlie Hebdo.

„Cei care l-au cunoscut pe Zaur (Dudaiev) pot confirma că acesta era un credincios fervent, şocat de activităţile Charlie Hebdo şi sprijinul care îi era dat (n.r.-jurnalului) prin apărarea caricaturilor”, a scris Kadîrov pe contul său de Instagram.

Kadîrov a confirmat şi că unul dintre cei cinci suspecţi reţinuţi, a făcut parte din poliţia cecenă şi a fost decorat pentru acte de vitejie.

Poliţiştii ruşi au arestat duminică încă doi bărbaţi, pe care-i acuză pentru uciderea opozantului rus, împuşcat de patru ori în spate la sfârşitul lunii februarie. Până acum, autorităţile ruse au reţinut patru ceceni - printre care şi comandantul adjunct al unui batalion din Ministerul cecen al Apărării, Zaur Dudaiev.

Cecenia este o republică de pe teritoriul Federaţiei Ruse situată în zona de sud. După două războaie de independenţă purtate împotriva puterii centrale, reprezentanţii ceceni au reuşit să ajungă la un consens cu Moscova. Razman Kadîrov, fost luptător pentru independenţa Ceceniei este în prezent preşedintele republicii, având un grad de autonomie sportiv, mai ales în ceea ce priveşte serviciile de securitate.  

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite