Lavrov: UE nu își ascunde intențiile de a elimina Rusia din Asia Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit șefului Ministerului rus de Externe, Bruxelles-ul nu va reuși să elimine influența rusă din Asia Centrală.

Serghei Lavrov Foto: Serviciul de presă al Ministerului de Externe al Rusiei
Serghei Lavrov Foto: Serviciul de presă al Ministerului de Externe al Rusiei

Uniunea Europeană nu își ascunde planurile de a elimina influența Rusiei din Asia Centrală și Transcaucazia; nu va reuși”, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov în programul „Moscova. Kremlinul. Putin”, un fragment din care jurnalistul Pavel Zarubin l-a publicat pe canalul său de Telegram.

"Uniunea Europeană nu își ascunde intențiile de a ne reține în orice mod posibil, de a ne împinge din Asia Centrală și Caucaz. Acest lucru nu va funcționa. Suntem aici din punct de vedere istoric și nu vom dispărea nicăieri. Și partenerii noștri, aliații noștri știu foarte bine acest lucru”, a spus ministrul rus de externe.

Comentând un articol apărut în presa occidentală după vizita președintelui francez Emmanuel Macron în Kazahstan, unde țara era numită „curtea din spate a [președintelui rus Vladimir] Putin”, Lavrov a remarcat că liderii lumii occidentale „își permit a face declarații destul de prostește.” "Președintele francez Macron, în timpul vizitei sale în Kazahstan, a spus public că este bucuros că această țară nu va fi niciodată vasalul nimănui. Acest lucru este, de asemenea, destul de ciudat pentru limbajul diplomatic", a subliniat ministrul.

Anterior, Macron, în urma unei întâlniri cu președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev, a spus că, Kazahstanul „refuză să fie vasal al oricărei puteri, dar construiește un parteneriat echilibrat cu mai multe dintre ele în beneficiul poporului kazah”, menționând că această filozofie este aproape de modul în care Franța vede lucrurile. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite