„Lady Di a Rusiei“, nepoata unui rival al lui Putin, a murit într-un ciudat accident de maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Lebedeva, nepoata unuia dintre rivalii preşedintelui rus Vladimir Putin, omul de afaceri Platon Lebedev, a murit la vârsta de 19 ani într-un ciudat accident de maşină la Lugano, în Elveţia, relatează ibtimes.co.uk.

Tânăra cunoscută ca „Lady Di a Rusiei“ şi prietenul său Azer Iagubov, în vârstă de 23 de ani, au murit după ce BMW-ul X-6 la bordul căruia se aflau a ieşit de pe şosea şi a plonjat în Lacul Lugano, în sudul Elveţiei.

Accidentul s-a produs joi dimineaţă, iar la volan se afla prietenul tinerei rusoaice.

Poliţia eleveţiană nu a vrut să comenteze cauzele producerii accidentului, pe care presa locală l-a catalogat ca fiind „ciudat“.

Diana, studentă la Universitatea din St. Gallen, şi Azer, fiul unui om de afaceri din Azerbaidjan, erau prieteni foarte apropiaţi şi deţineau amândoi cetăţenia Elveţiei.

image

FOTO express.co.uk

Ambasada Rusiei în Elveţia a confirmat tragedia.

Diana Lebedeva este nepoata lui Platon Lebedev, un asociat al lui Mihail Hodorkovski şi un rival al lui Vladimir Putin.

image

Platon Lebedev (dreapta), în arest alături de Mihail Hodorkovski FOTO Tatiana Makeeva via The Telegraph

Platon Lebedev, 59 de ani, a fost arestat în 2003 şi a stat peste zece ani la închisoare, fiind condamnat pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi deturnare de fonduri. Cele două procese care l-au vizat au fost denunţate de apărătorii drepturilor omului ca fiind motivate politic.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite