Kremlinul încearcă să dea impresia că deține controlul în regiunile ucrainene anexate în toamna anului trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kremlinul încearcă să dea impresia că deține controlul în cele patru regiuni ucrainene anexate în septembrie anul trecut, dar lucrurile stau total diferit în realitate, afirmă Ministrul britanic al Apărării în ultima sa evaluare asupra războiului din Ucraina.

Clădiri distruse în Melitopol, oraș ocupat de armata rusă FOTO Profimedia
Clădiri distruse în Melitopol, oraș ocupat de armata rusă FOTO Profimedia

Vladimir Putin a convocat miercuri Consiliul de Securitate al Rusiei pentru prima dată din octombrie anul trecut. Ședința a fost consacrată situației din regiunile ucrainene anexate de Rusia pe fundalul războiului. Prin urmare, ministrul de Interne Vladimir Kolokolțev a prezentat un raport privind „restaurarea, aplicarea legii și ordinea publică”.

„Alegerea lui Kolokolțev în rolul de vorbitor principal este probabil o încercare a Kremlinului de a prezenta situația din aceste teritorii ca fiind normală”, precizează analiștii din Ministerul britanic al Apărării.

Însă lucrurile stau total diferit în realitate, deoarece aceste regiuni sunt afectate de zone de război active, operațiuni ale partizanilor împotriva ocupanților și lipsa serviciilor de bază pentru civili, precizează sursa citată.

În contextul unor eșecuri în lanț pe câmpul de luptă, cu retrageri din regiunea Kiev, apoi din regiunea Harkov și din orașul Herson, Vladimir Putin a decis în toamna anului trecut să puncteze pe plan politic, anunțând anexarea regiunilor Herson, Donețk, Lugansk și Zaporojie în razele lor administrative deși armata rusă le ocupa doar parțial.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite