Întrebare pentru Putin: „De ce vă este frică, domnule preşedinte?” Care a fost răspunsul liderului rus

0
0
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Putin a fost întrebat despre cum a reprimat opoziţia din Rusia împotriva persoanei sale, la final summitului de la Geneva. Jurnalista a reamintit de „că lista oponenţilor care sunt morţi sau în închisoare este lungă” şi l-a întrebat pe lider de ce îi este frică.

Jurnalista postului american de televiziune ABC News, Rachel Scott, a avut o întrebare puternică pentru liderul rus: „Lista oponenţilor politici care sunt morţi sau în închisoare este lungă şi acum l-aţi împiedicat pe Aleksei Navalnîi să candideze. Întrebarea mea este: de cine vă este frică, domnule preşedinte?”.

Vladimir Putin a spus că situaţia cu Navalnîi este asemănătoare celei din America, când a avut loc revolta de la Capitoliu.

Liderul rus a comparat cele două evenimente şi a specificat că organizaţia opozantului arestat era extremistă şi trebuia reprimată pentru a nu se ajunge la revolte asemnăătoare cu cele din SUA, din ianuarie.

Replica lui Biden

Joe Biden, preşedintele american, a reacţionat şi el, în conferinţa de presă susţinută mai târziu, afirmând că „este o comparaţie ridicolă”.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că este o diferenţă uriaşă între a da buzna înarmat în clădirea Capitoliului şi a împiedica protestele pentru alegeri democratice.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite