Instanța a menținut decizia de condamnare a lui Kara-Murza la 25 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul şi disidentul rus Vladimir Kara-Murza a fost condamnat de o altă instanță rusă pentru trădare.

Vladimir Kara-Murza. Foto: EPA-EFE
Vladimir Kara-Murza. Foto: EPA-EFE

Prima Curte de Apel a menținut decizia de condamnare a publicistului Vladimir Kara-Murza (considerat ca agent străin în Federația Rusă) la 25 de ani de închisoare pentru trădare și alte infracțiuni, a transmis agenția rusă de știri TASS.

Instanța a luat în considerare recursul apărării lui Kara-Murza și a decis să lase neschimbată decizia primei instanțe, iar plângerii avocaților condamnatului – nu i s-a dat  satisfacție”, a precizat instanța.

Anterior, Tribunalul din Moscova l-a condamnat pe Kara-Murza la 25 de ani într-o colonie penitenciară cu regim strict.

Kara-Murza a fost găsită vinovat în temeiul paragrafului „d” partea a 2-a din art. 207.3 din Codul penal al Federației Ruse (diseminarea publică a informațiilor false cu bună știință despre utilizarea forțelor armate ale Federației Ruse), partea 1 a art. 284.1 din Codul penal al Federației Ruse (desfășurarea activităților unei organizații neguvernamentale străine sau internaționale, în legătură cu care s-a luat decizia de a o recunoaște ca nedorită pe teritoriul Federației Ruse), precum și în temeiul art. 275 din Codul penal al Federației Ruse (înaltă trădare).

Potrivit acuzării, publicistul, în timpul unui discurs în camera inferioară a legislativului statului Arizona, a acuzat fără temei armata rusă că folosește mijloace și metode interzise de a duce războiul în Ucraina. 

În plus, acesta a susținut pe 27 octombrie 2021 o conferință în sprijinul deținuților politici la Centrul Saharov (recunoscut ca agent străin în Federația Rusă). Potrivit anchetei, conferința a fost plătită de ONG Free Russia Foundation (recunoscută ca organizație nedorită în Rusia). Esența acuzației în temeiul articolului despre trădare nu este dezvăluită. 

Inculpatul a pledat nevinovat pentru toate capetele de acuzare. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite