Incident aviatic la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motorul unui avion Suhoi T-50 a luat foc la aterizarea pe un aeroport din Moscova FOTO:Roman Zelentsov, Wikipedia
Motorul unui avion Suhoi T-50 a luat foc la aterizarea pe un aeroport din Moscova FOTO:Roman Zelentsov, Wikipedia

Un incident aviatic a avut loc pe un aeroport din Moscova. Un avion invizibil rusesc de tip Suhoi T-50 a luat foc la aterizarea pe aeroportul Gromov, relatează AFP.

Avionul urmează să intre în dotarea armatei ruse din 2016, conform constructorului Suhoi. Acest avion are o durată de viaţă estimată la 35 de ani, conform informaţiilor disponibile pe site-ul constructorului.

Incidentul nu s-a soldat cu victime şi nu întrerupe planurile de modernizare şi înlocuire a flotei aeriene ruse, au ţinut să sublinieze reprezentanţii companiei aviatice.

O comisie de anchetă s-a constituit imediat, primele rezultate fiind aşteptate în cursul săptămânii.

Acesta nu este singurul accident al acestui tip de avion. În urma cu 3 ani, tot în apropiere de Moscova, în orăşelul Maks, un avion a avut probleme la motor, fiind astfel împiedicat să decoleze pentru un zbor programat în cadrul unei demonstraţii aeronautice.

La începutul anilor '90, compania Suhoi a început un program de modernizare a flotei aeriene militare ruse. Primul model SU-47 a fost un real succes însă, datorită colapsului economic al URSS-ului, acesta nu a fost dezvoltat decât 10 ani mai târziu.

Aparatul este dezvoltat în cooperare cu India şi Brazilia, costurile de producţie fiind estimate în jurul a 100 de milioane de dolari.

Citeşte şi:

VIDEO Zborul MH370, cel mai mare mister aviatic din lume. Istoricul unor cazuri similare şi un incident sângeros

Boeingul companiei Malaysian Airlines nu e primul care a dispărut fără urme şi fără explicaţii. Mult mai dureros este însă un caz perfect explicabil, care a fost ignorat de Occident, deşi s-a soldat cu 290 de morţi.

Cele mai grave accidente aviatice din ultimii 14 ani

Incidenţa accidentelor aviatice este mult mai redusă decât a celor provocate de autovehicule. Cu toate acestea însă, impactul lor este mult mai profund, schimbând uneori regulile de securitate sau soarta companiilor aeronautice. Iată cele mai grave accidente aviatice din ultimii 14 ani.

Zboruri extreme cu Carpatair: incidente ţinute la secret

79 de incidente aviatice au fost înregistrate de compania românească, în ultimii cinci ani. Doar 12 dintre ele au fost făcute publice de oficialii Carpatair.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite