Video „Îl fură ca pe votcă”. Un banal produs alimentar este râvnit de ruși după ce s-a scumpit exagerat

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există informații din toată Rusia potrivit cărora rușii fură în masă pachete de unt, pe fondul creșterii prețurilor, iar lanțurile de magazine îl ascund în cutii securizate.

Magazin Auchan din Rusia FOTO Profimedia
Criza untului continuă să se agraveze în Rusia FOTO Arhivă

Acest produs nu numai că dispare de pe rafturile magazinelor, dar devine și obiectul unor furturi frecvente, comparabile cu furtul de vodcă, care este în mod tradițional la mare căutare în Federația Rusă.

Pentru a reduce numărul de furturi, unele magazine au început să ambaleze pachetele de unt în cutii de plastic speciale, rezistente la furt, o măsură aplicată de obicei bunurilor de lux. Pe rețelele de socializare se discută în mod activ videoclipuri din Sankt Petersburg și Ekaterinburg, unde untul este vândut în cutii de protecție. Cumpărătorii sunt surprinși: „Doar caviarul roșu obișnuia să fie vândut în acest fel”.

Situația este atât de gravă încât guvernul rus a făcut deja o declarație oficială. Viceprim-ministrul Patrușev a cerut stabilizarea prețurilor pe piața internă. Pe fondul penuriei și al creșterii prețurilor, presa rusă a început să publice rețete despre cum să faci unt acasă din produse improvizate.

„Este mai logic să începem să măsurăm greutatea untului în carate”, a comentat analistul rus Anatoly Nesmiyan criza.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite