Hackerii au blocat Moscova: au trimis sute de taxiuri la aceeași adresă

0
Publicat:

Hackerii au vizat joi o aplicație de taxi rusească, trimițând sute de șoferi la aceeași adresă din Moscova, provocând blocaje uriașe în centrul orașului.

Hackerii au creat haos în traficul din Moscova FOTO Twitter
Hackerii au creat haos în traficul din Moscova FOTO Twitter

Yandex Taxi, o aplicație rusă similară cu Uber, care permite utilizatorilor să comande taxiuri, a fost vizată de hackerii de la Anonymous, care au trimis sute de șoferi la aceeași adresă din Moscova, blocând circulația. Ulterior, compania a confirmat incidentul într-un comunicat.

În dimineața zilei de 1 septembrie, Yandex Taxi a întâlnit o tentativă a atacatorilor de a întrerupe serviciul – câteva zeci de șoferi au primit comenzi în regiunea Fili”, a declarat compania într-un comunicat pentru Forbes.ru.

Cu cele opt până la zece benzi, Kutuzovsky Prospekt este rareori blocată. Cu toate acestea,  „șoferii au petrecut  aproximativ 40 de minute în ambuteiaje din cauza comenzilor false. Problema despăgubirii va fi rezolvată în viitorul apropiat', a spus compania.  Conform Forbes, însă, blocajul a durat mai bine de două ore.  

Compania a declarat că departamentul său de securitate „a oprit imediat încercările de a comanda în mod artificial” taxiurile. Totuși, acest lucru nu a fost suficient pentru a opri blocajul.

Acesta a remarcat că a abordat deja vulnerabilitatea care a activat hack-ul.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite