Grup cu mame ale recruților ruși, interzis în Rusia după critici aduse lui Putin

0
Publicat:

Populara rețea de socializare rusă VKontakte a interzis un grup independent care face lobby la Kremlin pentru întoarcerea trupelor mobilizate din Ucraina.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Consiliul Soțiilor și Mamelor a declarat că pagina sa a fost blocată la cererea Procuraturii Generale a Rusiei, fără alte explicații, notează The Moscow Times. 

Interzicerea grupului a venit după ce acesta a acuzat Kremlinul că i-a exclus pe membrii săi de la întâlnirea de vineri a președintelui Vladimir Putin cu mamele soldaților.

Consiliul, care a apărut după ce Putin a declarat o mobilizare „parțială” a rezerviștilor în septembrie, susține că reprezintă rudele recruților din 89 de orașe rusești.

Mass-media fac legătura între originile sale și o mișcare politică marginală care urmărește o revenire la regimul sovietic și care a protestat împotriva restricțiilor Covid-19 în timpul pandemiei.

În ultima sa postare înainte de a fi blocat, consiliul mamelor a recunoscut legăturile cu grupul, Uniunea Națională a Renașterii Rusiei, dar a negat acuzațiile potrivit cărora acesta refuză să recunoască legea rusă.

La mijlocul lunii noiembrie, membrii Consiliului soțiilor și mamelor au protestat în fața sediului central al Districtului Militar de Vest, cerând întoarcerea soldaților mobilizați de pe front și negocieri de pace cu Ucraina.

Grupul a adoptat o rezoluție în care își exprimă neîncrederea față de autoritățile ruse care „au târât țara noastră într-un conflict armat sângeros și au dezintegrat armata rusă”, potrivit site-ului de știri Taiga.info, cu sediul în Siberia, care a declarat că a obținut textul.

VKontakte este condus de Vladimir Kiriyenko, fiul primului adjunct al șefului de cabinet al administrației prezidențiale, Serghei Kiriyenko.

Serghei Kiriyenko este una dintre cele mai influente figuri din politica rusă, având un control extins asupra politicii interne a țării.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite