O postare apărută pe un cont al lui Dmitri Medvedev pune la îndoială suveranitatea Georgiei şi a Kazahstanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Medvedev FOTO Arhivă
Dmitri Medvedev FOTO Arhivă

O postare care insinuează că Georgia şi Kazahstanul sunt „state artificiale” a fost publicată luni pe pagina de pe reţeaua de socializare vKontakte a fostului preşedinte rus Dmitri Medvedev.

Conform postării, odată cu „eliberarea Kievului şi a tuturor teritoriilor Malorusiei de bandele de naţionalişti”, Rusia va redeveni „o ţară unită, puternică şi de neînvins ca acum o mie de ani”.

Apoi, „sub mâna Moscovei, condusă de slavi, vom face următoarea mişcare pentru restaurarea graniţelor Patriei noastre, care, după cum se ştie, nu se termină nicăieri”.

Două ţări sunt luate în vizor: Georgia şi Kazahstanul, considerate creaţii „artificiale”.

The Moscow Times precizează că postarea a fost vizibilă timp de zece minute, după care a fost ştearsă.

Contactat de Interfax, purtătorul de cuvânt al lui Medvedev, Oleg Osipov, a susţinut că pagina de vKontakte a fostului preşedinte rus a fost piratată.

Preşedinte al Rusiei între 2008 şi 2012, Dmitri Medvedev, 56 de ani, deţine în prezent funcţia de adjunct al secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei.

De la începutul războiului din Ucraina, fostul preşedinte rus publică adesea pe contul său de Telegram mesaje nespecifice unui om raţional, incitând adesea la ură, la răzbunare şi la violenţă faţă de inamici imaginaţi - Occidentul liberal, Ucraina şi „trădătorii” de acasă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite