FOTO În regiunile îndepărtate ale Rusiei a început votarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În parcul Cişmigiu vor fi aduşi reni, în perioada 16-31 decembrie
În parcul Cişmigiu vor fi aduşi reni, în perioada 16-31 decembrie

În Rusia a fost dat , vineri, startul procedurii de votare anticipată pentru alegerea deputaţilor din Duma de Stat, care va dura circa două săptămâni şi vor fi implicate 34 de regiuni ale ţării.

Circa 150 mii de cetăţeni ruşi, 1 la sută din totalul alegătorilor care locuiesc în regiunile îndepărtate şi greu accesibile ale Federaţiei Ruse, vor fi vizitaţi de membrii comiiilor electorale, scrie cotidianul „Izvestia".

Potrivit lui Evgheni Koliusin, membru al Comisiei Electorale Centrale „votarea anticipată este o excepţie, lista teritoriilor care vor participa nu este mare, incluzand zone îndepărtate şi greu accesibile, staţii polare şi nave din 34 de subiecte federale ale Rusiei.

Membri ai Comisiei Electorale ruse, cu urna mobilă la crescătorii de reni

Pentru organizarea votării anticipate au fost alocate circa 52 milioane ruble (1,25 milioane euro), o mare parte a banilor vor fi cheltuiţi pentru transportul aerian. Pentru locuitorii din Ciukotca sau Sahalin biletul de avion ajunge până la 3-4 mii de ruble.

În Buriatia, membrii comisiilor electorale vor ajunge cu elicoptere, ATV-uri şi chiar cu săniile. Pe viitor, pentru localităţile greu accesibile se urmăreşte să se regurgă la votul prin SMS-ul, votul electronic şi chiar sonarele.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite