Firmele de taxi din Rusia vor fi obligate să transfere datele despre curse către FSB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un proiect de lege prin care să oblige serviciile de taximetrie să transfere datele privind traficul de pasageri către Serviciul Federal de Securitate (FSB) a fost înaintat de Ministerul Transporturilor al Federaţiei Ruse, informează RBC, citată de Ukrainska Pravda.

Proiectul  prevede ca serviciile de taximetrie să fi obligate să ofere „acces automat la distanţă” la sistemele lor de informaţii şi la datele „utilizate pentru a primi, stoca, procesa şi transfera comenzi online”, potrivit libertatea.ro.

În proiectul de lege propus de Ministerul Transporturilor nu este însă specificat ce tip de informaţii trebuie să furnizeze FSB firmele de taxiuri.

În schimb, potrivit proiectului, serviciile de taximetrie ruse ar trebui să transfere informaţii despre transport, inclusiv locaţia taxiului şi a şoferului, şi către Sistemul Informaţional de Navigaţie Regional al RNIS.

Proiectul de lege a fost deja aprobat de Ministerul Justiţiei, Rostransnadzor, Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor, Ministerul Dezvoltării Economice, Ministerul Industriei şi Comerţului, TNF şi Ministerul Sănătăţii, potrivit unei surse RBC.

O nouă versiune a proiectului de lege va fi înaintată Dumei de Stat în scurt timp, a declarat Irina Zaripova, şeful Consiliului Public pentru Dezvoltarea Taxiurilor din regiunile Rusiei.  Conform acesteia, în elaborarea noii legi a fost luată în considerare şi opinia serviciilor de taximetrie.

Totodată, această lege ar urma să aducă şi alte clarificări, cum ar fi: introducerea unui tarif minim pentru transportul de pasageri şi bagaje, limitarea numărului de taxiuri pentru fiecare regiune sau instalarea unui dispozitiv de control care să testeze atenţia sau starea de oboseală a şoferilor.

În plus, se reglementează tragerea la răspundere a firmelor de taxi în caz de prejudiciu adus vieţii, sănătăţii sau bunurilor pasagerului, dacă conducătorul auto nu avea permis sau acesta era suspendat.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite