Dramă în lumea ştiinţei: un cercetător rus şi-a înjunghiat colegul pentru că-i spunea înainte finalul cărţilor pe care le citeau amândoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un inginer rus i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit unui coleg de-al său de la baza de cercetare Bellingshausen, din Antarctica. Agresorul ar fi fost supărat pe victima sa pentru faptul că îi spunea mereu finalul cărţilor pe care le citeau amândoi.

Această tentativă de crimă neobişnuită pentru Antarctica a avut loc pe 9 octombrie, în cantina bazei de cercetare Bellingshausen, potrivit agenţiei de presă Interfax.

Agresorul este Serghei Saviţki, un inginer în vârstă de 54 de ani. El ar fi reacţionat astfel după ce victima sa, Oleg Beloguzov, un sudor în vârstă de 52 de ani, i-ar fi propus, după mai multe pahare de alcool, să danseze pe masă în schimbul unei sume de bani, scrie Motherboard, care citează un e-mail primit de la Aleksandr Klepikov, şeful bazei.

Potrivit The Mirror, care citează date din investigaţie, agresorul ar mai fi fost supărat pe victima sa pentru faptul că îi spunea mereu finalul cărţilor pe care le citeau amândoi în această bază de pe Insula Regelui George.

Însă presa rusă pune acest incident pe seama perioadei îndelungate trăite într-un spaţiu izolat şi monoton. Cei doi se aflau de şase luni în baza Bellingshausen.

Imagine indisponibilă

Serghei Saviţki (stânga) şi Oleg Beloguzov FOTO 20min.ch

Aleksandr Klepikov dă asigurări că un incident de acest tip nu s-a mai produs până acum în această bază fondată de sovietici în anul 1968.

Potrivit lui Klepikov, Saviţki a venit la el în birou şi i-a relatat incidentul. Inginerul a stat apoi izolat timp de zece zile într-o biserică ortodoxă situată pe o colină de pe Insula Regelui George, după care a fost adus la 20 octombrie în Rusia. Un tribunal local l-a pus sub acuzare pentru tentativă de crimă şi l-a plasat în arest la domiciliu.

La rândul său, Beloguzov a fost transportat de urgenţă într-un spital militar din sudul Chile şi a scăpat cu viaţă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite