Directorul unei mari companii de securitate cibernetică din Rusia a fost arestat pentru trădare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Reuters/Ilya Sachkov, şeful companiei de securitate cibernetică Group IB din Rusia, 2018
FOTO: Reuters/Ilya Sachkov, şeful companiei de securitate cibernetică Group IB din Rusia, 2018

Autorităţile ruse au arestat directorul unei companii de securitate cibernetică de top sub acuzaţia de înaltă trădare, o mişcare care a stârnit valuri de şoc prin comunitatea de afaceri din Rusia, relatează AP.

Un tribunal din Moscova a anunţat miercuri o hotărâre pentru plasarea în custodie a lui Ilya Sachkov, fondator şi CEO al Grupului IB, una dintre cele mai importante companii de securitate cibernetică din Rusia. Acesta va rămâne în custodie timp de două luni, în aşteptarea investigaţiei şi procesului.

Curtea nu a oferit niciun detaliu despre acuzaţiile împotriva driectorului, deoarece dosarele au fost clasificate, a raportat agenţia de ştiri Interfax - aşa cum se întâmplă în cazurile de trădare din Rusia.

Conform rapoartelor mass-media ruseşti, Sachkov a fost arestat marţi dimineaţă şi forţele de ordine au făcut raiduri la birourile Grupului IB din Moscova. Compania a confirmat miercuri că raidul a avut loc.

Arestarea lui Sachkov sub acuzaţii de trădare i-a surprins pe mulţi. Avocatul parlamentar al afacerilor din Rusia, Boris Titov, a cerut anchetatorilor „să se justifice”, având în vedere „calibrul şi unicitatea antreprenorului Sachkov pentru întreaga industrie IT din Rusia”, citează AP.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că procesul lui Sachkov „nu are nimic de-a face cu mediul de afaceri sau investiţional (al Rusiei)”, deoarece „acuzaţiile nu sunt legate de economie, sunt legate de trădare”.

Compania Group-IB este specializată în combaterea atacurilor cibernetice, a fraudelor online şi a investigării infracţiunilor informatice de înaltă tehnologie. Bănci şi companii de top din Rusia, inclusiv cele de stat, se numără printre clienţii companiei.

Group-IB a ajutat autorităţile ruse să investigheze cazuri de fraudă cibernetică şi se spune că este un partener oficial al Interpol şi Europol.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite