UPDATE Forţele speciale au ucis mai mulţi deţinuţi care luaseră ostatici într-un centru pentru arest preventiv din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi deţinuţi dintr-un centru de arest preventiv din Rostov, în sudul Rusiei, care luaseră duminică ostatici doi angajaţi, au fost ucişi de forţele speciale, transmite Reuters, care preia agenţia de presă rusă Interfax.

Angajați ai unui centru de arest preventiv din Rusia au fost luați ostatici FOTO SHUTTERSTOCK
Angajați ai unui centru de arest preventiv din Rusia au fost luați ostatici FOTO SHUTTERSTOCK

Înainte de intervenţia în forţă, deţinuţii începuseră negocieri cu autorităţile şi ceruseră să li se aducă un automobil cu care să fie lăsaţi să plece; drumurile din jurul arestului erau blocate.

Conform primelor informaţii de după asalt ostaticii au fost eliberaţi nevătămaţi, dar nu reiese clar câţi din cei şase deţinuţi implicaţi şi-au pierdut viaţa.

Drumurile din împrejurimi au fost blocate.

Știrea Inițială

Mai mulţi deţinuţi dintr-un centru de arest preventiv din Rostov, în sudul Rusiei, au luat ostatici doi angajaţi, a anunţat duminică Serviciul Penitenciar Federal într-un mesaj preluat de Reuters de pe platforma Telegram.

Baza, un canal de Telegram, a afirmat iniţial că sunt implicaţi şase deţinuţi, dintre care unii sunt deja condamnaţi pentru infracţiuni legate de terorism

Ulterior, aceeaşi sursă cu legături cu instituţiile de ordine publică din Rusia a revenit cu precizarea că este vorba de cinci deţinuţi care afirmă că susţin Statul Islamic (SI).

Reuters, citat de Agerpres, nu a fost în măsură să verifice din surse independente informaţiile furnizate de Baza.

Serviciul Penitenciar a comunicat că „instituţia funcţionează ca de obicei”, iar „situaţia este sub control”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite