COVID-19 face ravagii în Rusia: Record de peste 100.000 de cazuri pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Rusia a depăşit sâmbătă, pentru prima oară, pragul simbolic de 100.000 de infecţii cu noul coronavrus pe zi, un record pentru a noua zi la rând care ilustrează cât de puternic este noul val cauzat de varianta omicron a SARS-CoV-2, foarte contagioasă, relatează AFP.

Potrivit Guvernului rus, 113.122 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar 668 de oameni au murit.

Moscova rămâne principalul focar al epidemiei în Rusia - cu 26.488 de îmbolnăviri şi 76 de morţi de COVID-19.

Este vorba despre un „record” a noua zi la rând în cea mai îndoliată ţară de COVID-19 din Europa.

Pandemia de COVID-19 a agravat criza demografică ce afectează Rusia.

Autorităţile au înregistrat 330.111 de morţi de COVID-19 de la începutul pandemiei pe plan mondial, însă agenţia de statistică Rosstat, care lucrează cu o definiţie mai largă, a înregistrat 660.000 - aproape dublu faţă de bilanţul oficial.

Acest bilanţ se explică printr-o campanie de vaccinare foarte înceată, o cvasi-absenţă a unor măsuri de carantină din primăvara lui 2020 şi o nerespectare generalizată a unor măsuri sanitare precum purtarea măştii în mijloace de transport în comun.

În pofida faptului că Rusia dispune de mai multe vaccinuri de fabricaţie proprie - inclusiv Sputnik V -, mai puţini de jumătate dintre cei 145 de milioane de ruşi s-au vaccinat împotriva covid-19 până în prezent, potrivit site-ului specializat Gogov.

În urma unei carantine stricte în primăvara lui 2020, autorităţile ruse au refuzat să reimpună astfel de măsuri, în pofida unor noi valuri ale epidemiei, cu scopul de a limita pierderile economice.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite