Cine sunt oamenii care apar mereu lângă Putin, la evenimente publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele rus Vladimir Putin are un istoric de pozat la evenimente la care unii dintre participanți nu sunt ceea ce par a fi. BBC a folosit un software de recunoaștere facială pentru a arăta cum stau lucrurile.

Personaje care au apărut în fotografii alături de Putin. FOTO BBC
Personaje care au apărut în fotografii alături de Putin. FOTO BBC

Postări pe rețelele de socializare și site-uri de știri precum The Sun și Daily Mail au sugerat că o femeie blondă a jucat diferite personaje la mai multe evenimente anterioare la care apărea Putin, inclusiv o excursie de pescuit în 2016 și o slujbă religioasă în 2017.

Potrivit altor surse, inclusiv o știre ucraineană, femeia ar putea face parte din Serviciul Federal de Gărzi al Rusiei (FSO) - o forță de securitate care îi protejează pe liderii de top.

BBC a folosit un software de recunoaștere facială pentru a compara chipul femeii din poza de la discursul lui Putin de Anul Nou (decembrie 2022) cu imagini de la evenimentele desfășurate în 2016 și 2017, și a rezultat clar că este vorba despre aceleiași persoană.

Femeia a fost identificată în presa rusă drept Larisa Sergukhina. Ambele evenimente la care a apărut au avut loc în regiunea Novgorod, unde este membră a parlamentului regional din partea Partidului Rusia Unită, care îl susține pe Putin. Ea figurează de asemenea, ca fondator al unei companii care comercializează pește în Novgorod.

Femeia a apărut în mai multe fotografii alături de Putin. FOTO BBC
Femeia a apărut în mai multe fotografii alături de Putin. FOTO BBC

Femeia din fotografia de la discursul lui Putin de Anul Nou a fost numită în presa rusă drept Anna Sergeevna Sidorenko, căpitan și medic militar. Numele ei apare, de asemenea, pe o listă de membri ai unui regiment militar rusesc publicată de serviciile de informații ucrainene.

Președintele Putin a ținut un discurs televizat în ajunul Anului Nou. FOTO Getty Images
Președintele Putin a ținut un discurs televizat în ajunul Anului Nou. FOTO Getty Images

Cine sunt pescarii din poza cu Putin

BBC analizat și afirmațiile despre un grup de bărbați în echipament de pescuit, fotografiați cu Putin pe o barcă, în 2016, și a găsit dovezi că toți lucrau în regiunea Novgorod și cel puțin trei dintre ei par a fi pescari.

Aleksey Lyashenko (1) este liderul echipajului de pescari fotografiat alături de Putin.

Evgheni Liașenko (5 ani) este fiul lui Aleksey. Echipajul face parte din conglomeratul agricol local numit Evrokhimservis, al cărui director general adjunct este Larisa Sergukhina (3).

Serghei Alexandrov (2) este citat în presa rusă ca fiind pescar. 

BBC arată că nu a putut găsi un profil de social media pentru omul din fotografia cu numărul 4.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite