Ce i-a scris Boris Berezovski lui Vladimir Putin înainte să fie găsit mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joi, preşedintele rus Vladimir Putin a intrat în direct cu conaţionalii săi pentru prima oară de la reîntoarcerea la Kremlin FOTO Reuters
Joi, preşedintele rus Vladimir Putin a intrat în direct cu conaţionalii săi pentru prima oară de la reîntoarcerea la Kremlin FOTO Reuters

Preşedintele rus Vladimir Putin a dezvăluit joi, în timpul unei emisiuni televizate, ce i-a scris Boris Berezvoski, fostă eminenţă gri a Kremlinului, care trăia în exil în Marea Britanie încă din 2000 şi care a murit în condiţii suspecte la sfârşitul lunii trecute.

„Prima scrisoare de la el am primit-o la începutul anului, a doua – deja după moartea lui. Aşa că scrisorile au existat. El a scris că a făcut multe greşeli, şi-a cerut iertare şi a cerut să i se dea posibilitatea să revină în patrie”, a răspuns preşedintele rus, Vladimir Putin, la întrebarea dacă a primit scrisori de la oligarhul Boris Berezovski, scrie „Vocea Rusiei”. Putin a refuzat să ofere mai multe detalii despre conţinutul scrisorilor, întrucât a spus că este vorba despre „mesaje personale”.

„Noi n-am avut relaţii strânse, dar el mi-a adresat o rugăminte. Câţiva colegi m-au rugat să le public. La scrisori nu am răspuns”, a adăugat Putin, menţionând că pentru examinarea cererii lui era nevoie de „o analiză juridică specială a situaţiei”.

Putin a menţionat că nu are informaţii cu privire la implicarea serviciilor secrete în moartea oligarhului, însă nu a exclus posibilitatea ca acesta să fi fost omorât de serviciile secrete străine.

Boris Berezovski, cândva cel mai bogat şi cel mai puternic dintre oligarhii care au dominat Rusia post-sovietică, şi un aliat apropiat al lui Boris Elţîn, care a contribuit la instalarea lui Vladimir Putin la conducerea ţării, a murit la 23 martie, în condiţii misterioase.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a intrat joi la ora locală 12.00 (ora 11.00, ora României), în „Dialog în direct” cu conaţionalii. Este a 11-a oară când Putin intră în direct cu populaţia rusă şi prima oară în timpul acestui nou mandat prezidenţial. Cu patru zile înainte de eveniment a început să funcţioneze un centru de telefonie, care a preluat apelurile, SMS-urile şi mesajele electronice către preşedinte. „Vocea Rusiei” spune că numărul mesajelor către Putin a ajuns la 1,5 milioane.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite