Cazul Skripal. „Nu Rusia este cea care a declanşat un război diplomatic“, afirmă Kremlinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kremlinul a afirmat vineri că „nu Rusia este cea care a declanşat un război diplomatic“, o declaraţie ce vine după decizia Moscovei de a expulza 60 de diplomaţi americani, în replică la expulzările similare decise de Washington.

„Nu Rusia este cea care a declanşat un război diplomatic (...), nu Rusia este cea care a iniţiat un schimb de sancţiuni sau un schimb de expulzări de diplomaţi“, le-a spus jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Rusia a fost obligată să ia măsuri de retorsiune după actele inamicale şi nelegitime“ ale Washingtonului, a subliniat el, în contextul în care Statele Unite au calificat reacţia rusă drept nejustificată, menţionează AFP, preluată de dhnet.be.

Diplomaţia rusă a anunţat joi expulzarea a 60 de diplomaţi americani şi închiderea Consulatului SUA din Sankt-Petersburg ca răspuns la măsuri echivalente luate de Washington după otrăvirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în Marea Britanie, acţiune atribuită Rusiei de către Londra, în ciuda dezminţirilor Moscovei. 

„Nu există nicio justificare a reacţiei ruse“, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert, dând asigurări că SUA îşi rezervă „dreptul de a răspunde“, examinând diferite „opţiuni“.

„Nu suntem de acord cu această apreciere“, a replicat Peskov. „Preşedintele Putin rămâne adeptul dezvoltării unor bune relaţii cu toate ţările, inclusiv cu Statele Unite“, a continuat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite