Cadavrul lui Evgheni Prigojin ar fi fost identificat după un deget lipsă la o mână

0
Publicat:

Cadavrul lui Evgheni Prigojin ar fi fost identificat după un deget lipsă la o mână, scrie canalul Telegram VchK-OGPU, apropiat de gruparea paramilitară, citând surse.

Evgheni Prigojin avea o falangă lipsă la unul din degete. FOTO: Profimedia
Evgheni Prigojin avea o falangă lipsă la unul din degete. FOTO: Profimedia

„O sursă din cadrul Vchk-OGPU a declarat că trupul lui Evgheni Prigojin a fost identificat oficial la morgă, el a fost recunoscut de unul dintre comandanții Wagner. Principalul indiciu a fost absența unui deget. De asemenea, cel de-al doilea lider Wagner, Dmitri Utkin, a fost identificat după înălțime și tatuaje la morgă”, se precizează pe pagina Telegram Vchk-OGPU, relatează Digi 24. 

În numeroasele înregistrări video cu Evgheni Prigojin se poate vedea că șefului Wagner îi lipsea o falangă de la degetul inelar al mâinii stângi.

Printre cei presupuși morți alături de liderul Wagner Evgheni Prigojin se numără și Dmitri Utkin, care a fost adesea descris drept fondatorul sau co-fondatorul grupului de mercenari, deși rolul său exact a fost contestat. Cadavrul său a fost recunoscut după tatuaje.

Acesta apărea foarte rar în public și există puține imagini cu el. Într-una dintre ele, probabil cea mai cunoscută, Utkin apare într-un cadru strâns, tip portret, iar la baza gâtului i se văd două tatuaje care reprezintă însemne naziste. 

Dmitri Utkin și simbolurile naziste de pe corpul său
Dmitri Utkin și simbolurile naziste de pe corpul său

Un alt canal media rusesc menționase mai devreme că la locul prăbușirii avionului ar fi fost găsit telefonul lui Prigojin.

Rapoartele de pe canalele de socializare ruse asociate cu Wagner sugerează că alți membri ai conducerii lui Wagner ar fi putut fi și ei la bord.

Potrivit Fontanka, o sursă media din Sankt Petersburg care a acoperit pe larg operațiunile lui Prigojin, ceilalți pasageri de la bord erau un cameraman, managerul de logistică al Wagner și un agent de securitate al lui Prigojin.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Ei au fost numiți ca Serghei Propustin, Evghenii Makarian, Aleksandr Totmin, Valerii Cekalov și Nikolai Matuseev. Cekalov a fost sancționat luna trecută de SUA pentru legăturile sale cu Prigojin și pentru facilitarea transporturilor de muniții către Rusia.

Președintele Ucrainei a dat asigurări că Ucraina nu are nimic de-a face cu prăbuşirea avionului și că toată lumea își dă seama ce s-a întâmplat.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite