Biroul Wagner din Sankt Petersburg, percheziționat de forțele rusești VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forțele de ordine rusești au efectuat un raid la biroul Wagner din Sankt Petersburg, a relatat agenția de știri locală Fontanka.

Forțele rusești au luat cu asalt sediul Grupului Wagner din Sankt Petersburg FOTO: Twitter
Forțele rusești au luat cu asalt sediul Grupului Wagner din Sankt Petersburg FOTO: Twitter

"Forțele de ordine au intrat în centrul PMC Wagner de pe strada Zolnaya din Sankt Petersburg", a relatat publicația.

Două autobuze cu polițiști și gărzi naționale au ajuns la clădire, relatează acesta, intrând împreună cu persoane în civil, potrivit bbc.

Postul de știri a afirmat că "persoane cu măști și cu puști automate" au fost desfășurate în apropierea podului Blagoveshchensky din Sankt Petersburg, unde se află un hotel și un restaurant legat de patronul Wagner, Evgheni Prigojin.

Ulterior, Fontanka a publicat o înregistrare video cu forțele de ordine intrând în Centrul Wagner și fotografii cu oameni înarmați în apropierea proprietăților legate de Prigozhin.

  Vineri seara, Evgheni Prigojin a spus că armata rusă, condusă de  Serghei Șoigu, a bombardat spatele trupelor mercenare Wagner.

Șeful PMC a cerut demiterea conducerii militare a țării și a anunțat începerea unui „Marș al Justiției”. Potrivit acestuia, 25 de mii de wagneriți intenționează să „oprească răul care este conducerea militară a țării” - minciunile, pierderile uriașe și greșelile.

Prigojin a promis că va „distruge orice blocaj rutier și orice aeronavă” în caz de rezistență.  Aflat la Rostov pe Don, Prigojin cere ca ministrul apărării Serghei Şoigu şi şeful statului major Valeri Gherasimov să vină la el pentru discuții.

Într-o scurtă intervenție televizată, Putin a vorbit despre trădare și despre lupta pentru restabilirea ordinii, fără a rosti nici măcar odată numele lui Prigojin.  

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite