Avertismentul unui fost șef CIA: Putin va fi înlăturat printr-o lovitură de tip „Lebăda Neagră" din cauza eșecului în războiul cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiranul rus Vladimir Putin va fi răsturnat printr-o lovitură de palat de tip „Lebăda Neagră" din cauza războiului său din Ucraina, avertizează un fost șef al CIA.

Vladimir Putin speră la o victorie în iarnă pe frontul din Ucraina FOTO EPE EFE
Vladimir Putin speră la o victorie în iarnă pe frontul din Ucraina FOTO EPE EFE

Temerile unei lovituri de stat au planat asupra lui Putin și a Kremlinului de când „Mad Vlad” („Nebunul Vlad”) a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina în februarie anul trecut - războiul crâncen a scos la iveală fisuri în controlul tot mai șubred asupra puterii.

Liderul rus s-a confruntat cu o revoltă armată din partea lui Evgheni Prigojin, liderul Wagner, cu o serie de atacuri de sabotaj din partea partizanilor anti-Rusia și a supraviețuit mai multor presupuse tentative de asasinat.

Experții au avertizat că Putin ar putea să nu mai vadă o altă zi de naștere, deoarece ar prefera „să pună capăt la toate cu pistolul său de aur" decât să se confrunte cu umilința unei lovituri de stat, potrivit The Sun.

Dar șansele unei lovituri de stat din partea cercului său intim cresc pe măsură ce se confruntă cu perspectiva unui „impas permanent" în Ucraina, potrivit lui Devine.

Devine, care a lucrat pentru CIA timp de 32 de ani, a declarat pentru The Sun: „Va fi o surpriză. Întotdeauna există ceea ce numim „Lebăda Neagră" care apare de nicăieri.”

„Putin ar putea dispărea mâine și nu aș fi surprins dacă un element din guvern ar fi decis să ia măsuri executive.”

„Dar, în lipsa unei „lebede negre” cred că problemele lui încep atunci când există un impas și asta este chiar acum.”

„Nu cred că va fi o revoltă. Cred că va fi ceea ce am putea numi o lovitură de palat."

Mii de soldați trimiși la moarte sigură pentru o victorie în iarnă

Devine crede că Putin a devenit din ce în ce mai imprevizibil și periculos - iar invazia sa în Ucraina „i-a semănat sfârșitul politic".

Președintele rus continuă să își arunce trupele în asalturi cu soldați transformați în carne de tun pentru a încerca să își asigure o victorie în iarnă.

Orașul devastat Avdiivka - poarta de intrare în marele oraș Donețk, care se află la 12 mile spre est - a devenit cel mai mortal punct fierbinte al războiului, în timp ce Putin încearcă să rupă un impas dureros.

Devine crede că popularitatea tiranului va continua să scadă pe măsură ce războiul continuă - dar asta nu va opri măcinarea sa macabră.

Liderul rus își va continua lupta „indiferent de ce va fi nevoie", a declarat Devine.

„Cu cât mai multe pierderi și cu cât mai multă violență este vizibilă pentru cetățenii ruși, cu atât mai puțini oameni vor să se implice", a explicat el.

„Îi va fi greu să recruteze, dar până la urmă este vorba de Rusia. El va găsi o modalitate de a acumula forță, de a ademeni.”

„Va veni cu armata la sfârșitul zilei, dar războiul va deveni din ce în ce mai puțin popular".

Ultimul an al lui Putin

Devine avertizează că sfârșitul conflictului „începe doar atunci când războiul se află în impas și ambele părți sunt obosite".

„Nu cred că lucrurile se vor îmbunătăți", a spus Devine.

„Nu a fost alungat din Ucraina, dar un impas nu este o victorie.”

„Ucrainenii nu le vor da teritoriu. Putin nu se va retrage.”

„Dar poți să cobori temperatura. Trebuie să se liniștească, când toată lumea își dă seama că nu există nicio speranță ca Putin să câștige.”

„El nu va pierde în sens tehnic. El nu va fi împins înapoi în Rusia. Oricine așteaptă asta are speranțe false.”

„Dar nu cred că este prea departe. Cred că anul viitor vom asista la un impas aproape permanent."

În ciuda faptului că a prezis dispariția lui Putin într-o lovitură de palat, Devine - care a condus mii de angajați ai CIA implicați în misiuni sensibile în întreaga lume - nu crede că președintele rus va pierde alegerile din 2024.

Iar fostul șef al CIA a avertizat că așa-numita „Axă a Răului" dintre China, Rusia și Iran trebuie urmărită cu mare atenție.

„Ei încearcă să își atragă aliații într-o alianță și o axă", a spus el.

„Și cred că putem vedea că acest lucru este demonstrat cu atacul Hamas din Israel și modul în care Rusia joacă acest rol.”

„Ambițiile expansioniste ale lui Putin sunt psihologice și politice în acest moment și cred că este în lumea non-europeană unde face unele progrese."

Experții sunt de acord că despotul se apropie de sfârșitul domniei sale, fie prin lovitură de stat, sinucidere, prăbușirea regimului sau sănătatea sa șubredă - iar Kremlinul ar putea să nu mai existe așa cum îl știm încă un an.

Domnia tiranică a lui Putin, războiul și lista tot mai mare de dușmani sunt doar câteva dintre motivele pentru care analiștii cred că anul acesta va fi ultimul său an.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite