Autorităţile ruse au confiscat ceasuri de lux care ar valora milioane de dolari, la doar câteva zile după ce Elveţia a anunţat că va impune şi ea sancţiuni Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Ceasurile elveţiene au fost ridicate de agenţii FSB dintr-un magazin, marţi, pentru că ar fi încălcat regulile vamale, relatează presa elveţiană. Acest lucru s-a întâmplat la doar câteva zile după ce Elveţia a renunţat la neutralitatea tradiţională şi a anunţat că se alătură ţărilor occidentale în impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei, după invazia Ucrainei.

Nu există nicio confirmare din partea autorităţilor elveţiene, dar guvernul a spus că noua interdicţie a exporturilor de lux a Elveţiei a cauzat „incertitudini” pentru unele companii, potrivit BBC.

Ceasurile de la Audemars Piguet pot costa chiar şi peste 921.000 de dolari bucata. Compania nu a dorit să comenteze subiectul pentru BBC. 

Potrivit ziarului elveţian NZZ am Sontag, ceasurile au fost confiscate de agenţii FSB de la o filială Audemars Piguet din Moscova. Agenţii şi-ar fi justificat acţiunea susţinând că ceasurile în cauză au încălcat regulile vamale locale atunci când au fost aduse în Rusia.

După invazie, brandul elveţian de lux a anunţat că şi-a încetat operaţiunile în Rusia, iar pe site se spune că cele două magazine din capitala rusă au fost „închise temporar”. 

Potrivit oficialilor din industrie, Elveţia a exportat în 2021 în Rusia ceasuri în valoare de 260 de milioane de franci elveţieni (280 de milioane de dolari) anul trecut, dar piaţa valorează mult mai mult pentru sectorul ceasurilor elveţiene, având în vedere numărul de clienţi ruşi care cumpără produse de lux în Elveţia.

Oficialii ruşi au fost foarte grăbiţi în ultimele săptămâni să sechestreze proprietăţi ale companiilor străine care îşi suspendă tranzacţiile comerciale în Rusia.

Sute de avioane de pasageri străine închiriate, în valoare de aproape 10 miliarde de dolari, au rămas blocate în ţară, proprietarilor lor fiindu-le respinse cererile de returnare. 

La începutul acestei luni, fostul preşedinte Dmitri Medvedev a declarat că o nouă lege ar putea să permită Rusiei să naţionalizeze activele companiilor occidentale care se retrag din ţară.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite