Aur, arme și peruci. Cele mai bizare lucruri găsite de anchetatori în conacul lui Prigojin. Șeful Wagner s-a pozat deghizat FOTO VIDEO

0
Publicat:

Forțele lui Putin au făcut o razie în conacul lui Prigojin și au găsit un dulap plin cu peruci, un aligator și o fotografie cu capetele tăiate ale dușmanilor săi.

Percheziții la conacul lui Evgheni Prigojin
Percheziții la conacul lui Evgheni Prigojin

Vladimir Putin l-a umilit pe șeful Wagner, Evgheni Prigojin, după revolta eșuată a acestuia în Rusia, trimițând serviciile de securitate să facă o razie în palatul său din Sankt Petersburg, scrie dailymail.co.uk.

Ziarul pro-Kremlin Izvestia a publicat ieri fotografii și înregistrări video cu ofițeri înarmați care percheziționează conacul lui Prigojin în timp ce acesta era exilat în Belarus pe 24 iunie.

Anchetatorii au descoperit depozite uriașe de arme de asalt și muniție, ascunzători de lingouri de aur, un aligator împăiat și o fotografie înrămată care se presupune că ar reprezenta capetele tăiate ale dușmanilor liderului militar privat exilat.

Imaginile din timpul raidului includ, de asemenea, un dulap mare în care se aflau mai multe peruci diferite, de diferite stiluri și culori, de la gri până la maro șaten.

O serie de fotografii care îl arată pe Prigojin purtând peruci ca parte a diverselor deghizări au fost difuzate pe canalele Telegram rusești susținute de stat.

Calitatea unor deghizări este ridicolă, ceea ce a stârnit speculații că acestea ar fi fost trucate în încercarea de a-l discredita și mai mult pe șeful Wagner.

Dar susținătorii lui Prigojin au declarat că scurgerea imaginilor ar putea încălca legile stricte ale securității naționale din Rusia, sugerând că oligarhul a acționat ca agent al statului, având în vedere legăturile lui Wagner cu serviciul de informații militare al Rusiei, GRU.

Aceasta vine după ce, în urmă cu mai puțin de două săptămâni, Prigojin a lansat ceea ce părea a fi o insurecție armată împotriva lui Putin - care a fost oprită în scurt timp după ce președintele Belarus a ajutat la medierea unui acord pentru a pune capăt conflictului.

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a afirmat astăzi că Prigojin s-a întors la Sankt Petersburg - deși locația șefului Wagner rămâne necunoscută, mulți dintre luptătorii săi instalându-și tabere pe teritoriul Belarus.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite