Prigojin și-a recuperat banii confiscați de statul rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul rus i-a returnat lui Evgheni Prigojin suma de 10 de miliarde de ruble și lingourile de aur confiscate în cadrul perchezițiilor efectuate în urma răzmeriței Wagner.

Evgheni Prigojin FOTO Arhivă
Evgheni Prigojin FOTO Arhivă

Potrivit portalului fontanka.ru, decizia privind returnarea banilor a fost luată duminică în timp ce șeful Wagner se afla la Moscova pentru „întâlniri”.

Cele 10 miliarde de ruble (puțin peste 100 de milioane de euro) nu au fost predate personal lui Prigojin, ci șoferului acestuia, care fusese împuternicit în acest sens.

În plus, Prigojin și-a primit înapoi câteva sute de mii de euro și cinci lingouri de aur.ui

Șeful Wagner a recunoscut ca banii confiscați îi aparțin, dar a susținut că erau destinați pentru salarii și „alte chestiuni”.

Pe de altă parte, autoritățile din Rostov pe Don ar fi decis să nu-l dea în judecată pe Prigojin pentru despăgubiri în legătură cu daunele produse în ziua răzmeriței Wagner. Daunele, estimate la 90 de milioane de ruble (917.000 euro), ar fi fost acoperite din bugetul orașului.

Acum câteva zile, propagandistul pro-Kremlin Dmitri Kiseliov a dezvăluit că Prigojin a beneficiat de-a lungul anilor de contracte guvernamentale în valoare de 860 de miliarde de ruble (aproape 8,8 miliarde de euro).

Vladimir Putin a recunoscut deocamdată alocarea unor sume de 86 de miliarde de ruble (877 milioane de euro) pentru Wagner în perioada mai 2022 - mai 2023 și 80 de miliarde de ruble (816 milioane euro) pentru Concord, companie prin care Prigojin asigura servicii de catering și de alte tipuri pentru instituții ale statului rus, îndeosebi din domeniul apărării.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite