Atac armat pe aeroportul Domodedovo din Moscova. 4 milioane de dolari au fost furate și mai multe persoane au fost răpite

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Interne din Rusia a transmis că polițiștii au găsit două mașini străine abandonate într-o pădure din apropierea Moscovei, iar lângă acestea au fost găsite și persoanele răpite anterior.

Aeroportul Domodedovo, locul unde a avut loc jaful de 4 milioane dolari. Foto: Shutterstock
Aeroportul Domodedovo, locul unde a avut loc jaful de 4 milioane dolari. Foto: Shutterstock

În timpul unui atac armat pe aeroportul moscovit Domodedovo, persoane neidentificate care purtau măști au răpit mai multe persoane împreună cu o sumă importantă de bani (aproximativ 4 milioane de dolari), conform TASS, care citează serviciul de presă al departamentului de transport al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al Rusiei pentru Districtul Federal Central.

Potrivit informațiilor preliminare, un grup de bărbați înarmați, mascați i-au atacat pe doi pasageri, sosiți cu un zbor de la Bishkek (capitala Kîrgîzstanului, n.ed.), la Moscova. Amenințăndu-i cu obiecte asemănătoare armelor automate, atacatorii au luat un rucsac și o valiză cu bani. Apoi au luat ostatice, la întâmplare, mai multe persoane întâlnite în cale și au fugit de la fața locului cu două mașini furate", a spus serviciul de presă al MAI rus.

Comunicatul de presă arată că, după ceva timp într-o zonă forestieră din apropiere, polițiștii au găsit două mașini străine abandonate, iar lângă acestea se aflau cetățeni răpiți anterior.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei de pe Aeroportul Domodedovo au anunțat că, în prezent „sunt realizate măsuri operaționale complexe care vizează identificarea și reținerea suspecților, precum și căutarea fondurilor furate”.

Anterior, TASS, citând surse apropiate anchetei a transmis că persoane necunoscute înarmate cu arme automate au furat pe Aeroportul Domodedovo, din Moscova bagajele a doi bărbați, cu 4 milioane de dolari. De asemenea, agenția rusă de știri a arătat că au fost furate două mașini - un Lexus și un Toyota Land Cruiser, care au fost descoperite ulterior de poliție. Anterior, atacatorii s-ar fi ascuns într-un Chevrolet Tahoe.

Conform surselor apropiate anchetei, jaful a fost unul la „pont”. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite