Anturajul lui Putin, divizat. Şase dintre oligarhii apropiaţi se opun războiului din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vladimir putin trist FOTO Getty Images

În cercurile apropiate ale preşedintelui rus Vladimir Putin a apărut o scindare. Şase oligarhi apropiaţi liderului de la Kremlin s-au declarat public împotriva agresiunii ruse în Ucraina.

Informaţiile au fost dezvăluite de Centrul pentru Combaterea Dezinformarii din cadrul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, transmite Ukrinform.

„Sancţiunile occidentale asupra elitei Rusiei, despre care se ştie că este fundamentul puterii Kremlinului, au zdruncinat încrederea oligarhilor ruşi în idolul lor. Până acum, şase oligarhi, cu averi în valoare de 90 de miliarde de dolari, s-au pronunţat public împotriva agresiunii Rusiei în Ucraina. Doar într-o singură zi, activele oligarhilor ruşi s-au redus cu 40 de miliarde de dolari”, se arată în raport.

Sâmbătă, 5 martie, au făcut declaraţii proprietarul Novatek - Leonid Michelson, fondatorul Rusal - Oleg Deripaska, proprietarul Lukoil - Vagit Alekperov, preşedintele Alfa Group - Mikhail Friedman şi partenerul său Petro Aven.

„Dar cel mai vocal a fost celebrul bancher Oleg Tinkov: „Acest lucru (n.r. Războiul din Ucraina) este de neînţeles şi inacceptabil! Naţiunile ar trebui să cheltuiască bani pentru vindecarea oamenilor, nu pentru război”, a spus el într-un comunicat.

Tot astăzi, poliţia italiană a confiscat două vile şi iahturi deţinute de propagandistul sancţionat de la Kremlin Vladimir Solovyov şi oligarhul Alisher Usmanov.

Alpha Bank Romania precizeaza ca nu are nicio legatura si niciun fel de relatie cu Alfa-Bank Rusia si nici cu vreun alt grup financiar-bancar prezent in Rusia, Belarus sau Ucraina.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite